Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Borkrém

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb.4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb.4-6 adag elkészítéséhez

4 evőkanál víz
250 ml fehérbor
2 evőkanál citromlé
75 g cukor
200 ml hideg habtejszín

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A zselatint a csomagoláson található leírás alapján vízbe beáztatjuk és min. 5 percig hagyjuk duzzadni. A bort, a citromlevet, a cukrot és a vanillincukrot keverőtálban összekeverjük.

Elkészítés

A zselatint a csomagoláson található leírás alapján feloldjuk. Először kb. 4 evőkanál borkeveréket elkeverünk a feloldott zselatinnal, majd a maradék borkeverékkel összekeverjük. A folyadékot hűtőszekrénybe tesszük, kb. 20-25 percre. A tejszínt keményre felverjük és a folyadékba belekeverjük. A krémet desszertpoharakba töltjük és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

A desszertet ízlés szerint díszíthetjük friss gyümölcsökkel és tejszínnel.
A Borkrém alkohollal gazdagított pohárkrém desszert, mellyel vendégeinknek kedveskedhetünk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!