Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Borkrém

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb.4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb.4-6 adag elkészítéséhez

4 evőkanál víz
250 ml fehérbor
2 evőkanál citromlé
75 g cukor
200 ml hideg habtejszín

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A zselatint a csomagoláson található leírás alapján vízbe beáztatjuk és min. 5 percig hagyjuk duzzadni. A bort, a citromlevet, a cukrot és a vanillincukrot keverőtálban összekeverjük.

Elkészítés

A zselatint a csomagoláson található leírás alapján feloldjuk. Először kb. 4 evőkanál borkeveréket elkeverünk a feloldott zselatinnal, majd a maradék borkeverékkel összekeverjük. A folyadékot hűtőszekrénybe tesszük, kb. 20-25 percre. A tejszínt keményre felverjük és a folyadékba belekeverjük. A krémet desszertpoharakba töltjük és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

A desszertet ízlés szerint díszíthetjük friss gyümölcsökkel és tejszínnel.
A Borkrém alkohollal gazdagított pohárkrém desszert, mellyel vendégeinknek kedveskedhetünk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!