Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Borkrém

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb.4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb.4-6 adag elkészítéséhez

4 evőkanál víz
250 ml fehérbor
2 evőkanál citromlé
75 g cukor
200 ml hideg habtejszín

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A zselatint a csomagoláson található leírás alapján vízbe beáztatjuk és min. 5 percig hagyjuk duzzadni. A bort, a citromlevet, a cukrot és a vanillincukrot keverőtálban összekeverjük.

Elkészítés

A zselatint a csomagoláson található leírás alapján feloldjuk. Először kb. 4 evőkanál borkeveréket elkeverünk a feloldott zselatinnal, majd a maradék borkeverékkel összekeverjük. A folyadékot hűtőszekrénybe tesszük, kb. 20-25 percre. A tejszínt keményre felverjük és a folyadékba belekeverjük. A krémet desszertpoharakba töltjük és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

A desszertet ízlés szerint díszíthetjük friss gyümölcsökkel és tejszínnel.
A Borkrém alkohollal gazdagított pohárkrém desszert, mellyel vendégeinknek kedveskedhetünk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
68 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!