Zöldséges gofri
Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) verjük simára. Keverjük bele a cukrot, a sót és a majoránnát. Adjuk hozzá egyesével a tojásokat és a crème vegát röviden keverjük hozzá. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességgel keverjük hozzá a tojásos masszát, majd utoljára keverjük bele a zöldségeket. Kapcsoljuk vissza a gofrisütőt közepes hőfokra, és zsiradékkal kenjük meg. Egy kanál segítségével kis adagokban öntsük a tésztát a gofrisütőbe, süssük aranybarnára, majd hagyjuk a gofrikat egyenként egy rácson kihűlni.
Feltét:
Hámozzuk meg és reszeljük finomra a sárgarépát. Tisztítsuk meg a vöröskáposztát, és vágjuk finom csíkokra. A creme vegát ízlés szerint ízesítsük fűszerekkel.
Osszuk a gofrit egyes szívekre, és mindegyik tetejére tegyünk 1 szelet füstölt kacsamellet, 1 kiskanál crème vega-t, a zöldségreszeléket és a csíkokat. Díszítsük petrezselyemlevéllel.
Tippek:
A gofrit előző nap is megsüthetjük.
Zöldséges gofri
Hozzávalók
kb. 30 darab elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
Tésztához:
Feltéthez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) verjük simára. Keverjük bele a cukrot, a sót és a majoránnát. Adjuk hozzá egyesével a tojásokat és a crème vegát röviden keverjük hozzá. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességgel keverjük hozzá a tojásos masszát, majd utoljára keverjük bele a zöldségeket. Kapcsoljuk vissza a gofrisütőt közepes hőfokra, és zsiradékkal kenjük meg. Egy kanál segítségével kis adagokban öntsük a tésztát a gofrisütőbe, süssük aranybarnára, majd hagyjuk a gofrikat egyenként egy rácson kihűlni.
Feltét:
Hámozzuk meg és reszeljük finomra a sárgarépát. Tisztítsuk meg a vöröskáposztát, és vágjuk finom csíkokra. A creme vegát ízlés szerint ízesítsük fűszerekkel.
Osszuk a gofrit egyes szívekre, és mindegyik tetejére tegyünk 1 szelet füstölt kacsamellet, 1 kiskanál crème vega-t, a zöldségreszeléket és a csíkokat. Díszítsük petrezselyemlevéllel.
Tippek:
A gofrit előző nap is megsüthetjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?