Zöldséges gofri
Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) verjük simára. Keverjük bele a cukrot, a sót és a majoránnát. Adjuk hozzá egyesével a tojásokat és a crème vegát röviden keverjük hozzá. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességgel keverjük hozzá a tojásos masszát, majd utoljára keverjük bele a zöldségeket. Kapcsoljuk vissza a gofrisütőt közepes hőfokra, és zsiradékkal kenjük meg. Egy kanál segítségével kis adagokban öntsük a tésztát a gofrisütőbe, süssük aranybarnára, majd hagyjuk a gofrikat egyenként egy rácson kihűlni.
Feltét:
Hámozzuk meg és reszeljük finomra a sárgarépát. Tisztítsuk meg a vöröskáposztát, és vágjuk finom csíkokra. A creme vegát ízlés szerint ízesítsük fűszerekkel.
Osszuk a gofrit egyes szívekre, és mindegyik tetejére tegyünk 1 szelet füstölt kacsamellet, 1 kiskanál crème vega-t, a zöldségreszeléket és a csíkokat. Díszítsük petrezselyemlevéllel.
Tippek:
A gofrit előző nap is megsüthetjük.
Zöldséges gofri
Hozzávalók
kb. 30 darab elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
Tésztához:
Feltéthez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) verjük simára. Keverjük bele a cukrot, a sót és a majoránnát. Adjuk hozzá egyesével a tojásokat és a crème vegát röviden keverjük hozzá. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességgel keverjük hozzá a tojásos masszát, majd utoljára keverjük bele a zöldségeket. Kapcsoljuk vissza a gofrisütőt közepes hőfokra, és zsiradékkal kenjük meg. Egy kanál segítségével kis adagokban öntsük a tésztát a gofrisütőbe, süssük aranybarnára, majd hagyjuk a gofrikat egyenként egy rácson kihűlni.
Feltét:
Hámozzuk meg és reszeljük finomra a sárgarépát. Tisztítsuk meg a vöröskáposztát, és vágjuk finom csíkokra. A creme vegát ízlés szerint ízesítsük fűszerekkel.
Osszuk a gofrit egyes szívekre, és mindegyik tetejére tegyünk 1 szelet füstölt kacsamellet, 1 kiskanál crème vega-t, a zöldségreszeléket és a csíkokat. Díszítsük petrezselyemlevéllel.
Tippek:
A gofrit előző nap is megsüthetjük.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?