
Zöldséges-mozzarellás töltött zsömlék



Hozzávalók
Kelt tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
A töltelékhez az aszalt paradicsomot, paprikát apró kockára vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. A mozzarella golyókat négybe vágjuk.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd egy 30 cm hosszú hengerré formázzuk. A hengert 12 egyenlő részre osztjuk. Minden részt egy kb. 12 cm átmérőjű kör alakú lappá nyújtunk. A zöldségeket a lapok közepébe helyezzük, a mozzarellát elosztjuk rajtuk, majd oregánóval hintjük.
A tésztát összehajtjuk, a széleket jól összenyomjuk, és cipóvá formázzuk. A cipókat a varrattal lefelé a tepsibe fektetjük, és meleg helyen újra kelni hagyjuk (kb. 20 perc).
Ezután a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a cipókat még melegen tálaljuk.
Tipp:


Zöldséges-mozzarellás töltött zsömlék
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Kelt tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
A töltelékhez az aszalt paradicsomot, paprikát apró kockára vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. A mozzarella golyókat négybe vágjuk.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd egy 30 cm hosszú hengerré formázzuk. A hengert 12 egyenlő részre osztjuk. Minden részt egy kb. 12 cm átmérőjű kör alakú lappá nyújtunk. A zöldségeket a lapok közepébe helyezzük, a mozzarellát elosztjuk rajtuk, majd oregánóval hintjük.
A tésztát összehajtjuk, a széleket jól összenyomjuk, és cipóvá formázzuk. A cipókat a varrattal lefelé a tepsibe fektetjük, és meleg helyen újra kelni hagyjuk (kb. 20 perc).
Ezután a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a cipókat még melegen tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?