Zöldséges polenta-szendvics
Hozzávalók
Polenta-masszához:
100 g cukkini
100 g répa
75 ml víz
80 g vaj
150 g tejföl 20 %-os
90 g kukoricaliszt
1 darab tojás (M-es)
só
frissen őrölt bors
szerecsendió
Ezenkívül:
24 szelet hárommagvas toast kenyér
kb. 150 g parmezán
5-6 darab tojás (M-es)
étolaj, pl. napraforgóolaj
Elkészítés
Előkészítés:
A cukkinit megmossuk, a répát meghámozzuk, és mindkettőt konyhai reszelőn finomra lereszeljük. A vizet, a vajat és a tejföl-t egy edényben felforraljuk. A kukoricalisztet habverővel belekeverjük, és rövid idő alatt besűrítjük, megfőzzük. A lereszelt cukkinit és répát kézzel alaposan kinyomkodjuk, és a masszához adjuk, majd a tojást is belekeverjük és az egészet fűszerekkel ízesítjük.
Elkészítés:
A polenta-masszát elosztjuk 12 szelet toast kenyéren, egyenként befedjük egy másik szelet kenyérrel, majd összenyomkodjuk. A széleit elsimítjuk, és 15 percre hideg helyre tesszük. Majd a kenyereket átlósan elfelezzük.
A parmezánt egy mély tányérba reszeljük. A tojásokat felverjük. A szendvicseket először a tojásban, majd a parmezánban megforgatjuk. A panírt rányomjuk. Bevonatos serpenyőben olajat forrósítunk, és a polenta-szendvicsek mindkét oldalát alacsony hőmérsékleten aranybarnára sütjük.
A parmezánt egy mély tányérba reszeljük. A tojásokat felverjük. A szendvicseket először a tojásban, majd a parmezánban megforgatjuk. A panírt rányomjuk. Bevonatos serpenyőben olajat forrósítunk, és a polenta-szendvicsek mindkét oldalát alacsony hőmérsékleten aranybarnára sütjük.
Tippek:
A szendvicseket tálaljuk vegyes salátával.
A szendvics hidegen is ízletes.
A szendvics hidegen is ízletes.
Kedvencnek jelölöm
Zöldséges polenta-szendvics
Hozzávalók
24 szelet elkészítéséhez
Polenta-masszához:
100 g cukkini
100 g répa
75 ml víz
80 g vaj
150 g tejföl 20 %-os
90 g kukoricaliszt
1 darab tojás (M-es)
só
frissen őrölt bors
szerecsendió
Ezenkívül:
24 szelet hárommagvas toast kenyér
kb. 150 g parmezán
5-6 darab tojás (M-es)
étolaj, pl. napraforgóolaj
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A cukkinit megmossuk, a répát meghámozzuk, és mindkettőt konyhai reszelőn finomra lereszeljük. A vizet, a vajat és a tejföl-t egy edényben felforraljuk. A kukoricalisztet habverővel belekeverjük, és rövid idő alatt besűrítjük, megfőzzük. A lereszelt cukkinit és répát kézzel alaposan kinyomkodjuk, és a masszához adjuk, majd a tojást is belekeverjük és az egészet fűszerekkel ízesítjük.
Elkészítés:
A polenta-masszát elosztjuk 12 szelet toast kenyéren, egyenként befedjük egy másik szelet kenyérrel, majd összenyomkodjuk. A széleit elsimítjuk, és 15 percre hideg helyre tesszük. Majd a kenyereket átlósan elfelezzük.
A parmezánt egy mély tányérba reszeljük. A tojásokat felverjük. A szendvicseket először a tojásban, majd a parmezánban megforgatjuk. A panírt rányomjuk. Bevonatos serpenyőben olajat forrósítunk, és a polenta-szendvicsek mindkét oldalát alacsony hőmérsékleten aranybarnára sütjük.
A parmezánt egy mély tányérba reszeljük. A tojásokat felverjük. A szendvicseket először a tojásban, majd a parmezánban megforgatjuk. A panírt rányomjuk. Bevonatos serpenyőben olajat forrósítunk, és a polenta-szendvicsek mindkét oldalát alacsony hőmérsékleten aranybarnára sütjük.
Tippek:
A szendvicseket tálaljuk vegyes salátával.
A szendvics hidegen is ízletes.
A szendvics hidegen is ízletes.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?