Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zöldséges polenta-szendvics

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 24 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

24 szelet elkészítéséhez

Polenta-masszához:

100 g cukkini
100 g répa
75 ml víz
80 g vaj
150 g tejföl 20 %-os
90 g kukoricaliszt
1 darab tojás (M-es)
frissen őrölt bors
szerecsendió

Ezenkívül:

24 szelet hárommagvas toast kenyér
kb. 150 g parmezán
5-6 darab tojás (M-es)
étolaj, pl. napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A cukkinit megmossuk, a répát meghámozzuk, és mindkettőt konyhai reszelőn finomra lereszeljük. A vizet, a vajat és a tejföl-t egy edényben felforraljuk. A kukoricalisztet habverővel belekeverjük, és rövid idő alatt besűrítjük, megfőzzük. A lereszelt cukkinit és répát kézzel alaposan kinyomkodjuk, és a masszához adjuk, majd a tojást is belekeverjük és az egészet fűszerekkel ízesítjük.

Elkészítés:

A polenta-masszát elosztjuk 12 szelet toast kenyéren, egyenként befedjük egy másik szelet kenyérrel, majd összenyomkodjuk. A széleit elsimítjuk, és 15 percre hideg helyre tesszük. Majd a kenyereket átlósan elfelezzük.
A parmezánt egy mély tányérba reszeljük. A tojásokat felverjük. A szendvicseket először a tojásban, majd a parmezánban megforgatjuk. A panírt rányomjuk. Bevonatos serpenyőben olajat forrósítunk, és a polenta-szendvicsek mindkét oldalát alacsony hőmérsékleten aranybarnára sütjük.

Tippek:

A szendvicseket tálaljuk vegyes salátával.
A szendvics hidegen is ízletes.
Zöldséges polenta-szendvics

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!