Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zöldséges polenta-szendvics

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 24 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Polenta-masszához:

100 g cukkini
100 g répa
75 ml víz
80 g vaj
150 g tejföl 20 %-os
90 g kukoricaliszt
1 darab tojás (M-es)
frissen őrölt bors
szerecsendió

Ezenkívül:

24 szelet hárommagvas toast kenyér
kb. 150 g parmezán
5-6 darab tojás (M-es)
étolaj, pl. napraforgóolaj

Elkészítés

Előkészítés:

A cukkinit megmossuk, a répát meghámozzuk, és mindkettőt konyhai reszelőn finomra lereszeljük. A vizet, a vajat és a tejföl-t egy edényben felforraljuk. A kukoricalisztet habverővel belekeverjük, és rövid idő alatt besűrítjük, megfőzzük. A lereszelt cukkinit és répát kézzel alaposan kinyomkodjuk, és a masszához adjuk, majd a tojást is belekeverjük és az egészet fűszerekkel ízesítjük.

Elkészítés:

A polenta-masszát elosztjuk 12 szelet toast kenyéren, egyenként befedjük egy másik szelet kenyérrel, majd összenyomkodjuk. A széleit elsimítjuk, és 15 percre hideg helyre tesszük. Majd a kenyereket átlósan elfelezzük.
A parmezánt egy mély tányérba reszeljük. A tojásokat felverjük. A szendvicseket először a tojásban, majd a parmezánban megforgatjuk. A panírt rányomjuk. Bevonatos serpenyőben olajat forrósítunk, és a polenta-szendvicsek mindkét oldalát alacsony hőmérsékleten aranybarnára sütjük.

Tippek:

A szendvicseket tálaljuk vegyes salátával.
A szendvics hidegen is ízletes.
Zöldséges polenta-szendvics

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-01-13
0 Kedvelés

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával

A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-01-08
1 Kedvelés

Kezdd egészségesen az új évet!

Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-26
2 Kedvelés

Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik

Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-23
1 Kedvelés

Dió, mák, narancs, az ünnep ízei

Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-16
1 Kedvelés

Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!

A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-11
1 Kedvelés

Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre

Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!