Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zöldséges ratatouille-nyárs zöldfűszeres polentával

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

olivaolaj

Zöldfűszeres polentához:

1 darab mogyoróhagyma
2 evőkanál olívaolaj
400 ml zöldségalaplé
125 g kukoricadara (polenta)
3 ág rozmaring
5 ág friss kakukkfű
frissen őrölt bors

Zöldséges ratatouille-nyárshoz:

kb. 20 kis koktélparadicsom
kb. 500 g sárga paprika
250 g cukkini
150 g padlizsán
3 ág rozmaring
4 ág friss kakukkfű
kb. 8 evőkanál olívaolaj
frissen őrölt bors

Ezenkívül:

kb. 10 fémnyárs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Zöldfűszeres polenta:
A hagyma héját lehúzzuk, és nagyon kicsire kockázzuk. Az olajat edényben felforrósítjuk, és a hagymát megpároljuk benne. Hozzáöntjük a zöldségalaplevet, és felforraljuk. A kukoricadarát habverővel belekeverjük, és a csomagoláson található leírás szerint hagyjuk megduzzadni. A zöldfűszereket megmossuk, finomra aprítjuk, a Creme VEGA-val összekeverjük, majd sóval és borssal fűszerezzük. Egy deszkát vízzel megnedvesítünk, és frissen tartó fóliával befedjük. A masszát téglalap alakban (kb. 12 x 15 cm) elkenjük rajta, és hagyjuk kihűlni.

Zöldséges ratatouille-nyárs:
A paradicsomot megmossuk. A paprikát megtisztítjuk, és kb. 20 egyforma méretű darabra vágjuk. A cukkinit megmossuk, és 10 szeletre vágjuk. A padlizsánt megmossuk, mérettől függően felezzük vagy negyedeljük, és 10 darabra vágjuk. A zöldfűszereket megmossuk, felaprítjuk, és az olívaolajjal, a sóval és a borssal nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a zöldséget, és jól összekeverjük, majd lefedve 1-2 órán keresztül marináljuk.
3 zöldfűszeres polentát kb. 3 x 3 cm-es négyzetekre vágunk, és felváltva a zöldségekkel a fémnyársra szúrjuk. Forgatás közben grillezzük.

Tipp:

A nyársakat serpenyőben is megsüthetjük.
Zöldséges ratatouille-nyárs zöldfűszeres polentával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!