Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zöldséges ratatouille-nyárs zöldfűszeres polentával

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

olivaolaj

Zöldfűszeres polentához:

1 darab mogyoróhagyma
2 evőkanál olívaolaj
400 ml zöldségalaplé
125 g kukoricadara (polenta)
3 ág rozmaring
5 ág friss kakukkfű
frissen őrölt bors

Zöldséges ratatouille-nyárshoz:

kb. 20 kis koktélparadicsom
kb. 500 g sárga paprika
250 g cukkini
150 g padlizsán
3 ág rozmaring
4 ág friss kakukkfű
kb. 8 evőkanál olívaolaj
frissen őrölt bors

Ezenkívül:

kb. 10 fémnyárs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Zöldfűszeres polenta:
A hagyma héját lehúzzuk, és nagyon kicsire kockázzuk. Az olajat edényben felforrósítjuk, és a hagymát megpároljuk benne. Hozzáöntjük a zöldségalaplevet, és felforraljuk. A kukoricadarát habverővel belekeverjük, és a csomagoláson található leírás szerint hagyjuk megduzzadni. A zöldfűszereket megmossuk, finomra aprítjuk, a Creme VEGA-val összekeverjük, majd sóval és borssal fűszerezzük. Egy deszkát vízzel megnedvesítünk, és frissen tartó fóliával befedjük. A masszát téglalap alakban (kb. 12 x 15 cm) elkenjük rajta, és hagyjuk kihűlni.

Zöldséges ratatouille-nyárs:
A paradicsomot megmossuk. A paprikát megtisztítjuk, és kb. 20 egyforma méretű darabra vágjuk. A cukkinit megmossuk, és 10 szeletre vágjuk. A padlizsánt megmossuk, mérettől függően felezzük vagy negyedeljük, és 10 darabra vágjuk. A zöldfűszereket megmossuk, felaprítjuk, és az olívaolajjal, a sóval és a borssal nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a zöldséget, és jól összekeverjük, majd lefedve 1-2 órán keresztül marináljuk.
3 zöldfűszeres polentát kb. 3 x 3 cm-es négyzetekre vágunk, és felváltva a zöldségekkel a fémnyársra szúrjuk. Forgatás közben grillezzük.

Tipp:

A nyársakat serpenyőben is megsüthetjük.
Zöldséges ratatouille-nyárs zöldfűszeres polentával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!