
Zöldséges ratatouille-nyárs zöldfűszeres polentával



Hozzávalók
Tepsihez:
Zöldfűszeres polentához:
Zöldséges ratatouille-nyárshoz:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
A hagyma héját lehúzzuk, és nagyon kicsire kockázzuk. Az olajat edényben felforrósítjuk, és a hagymát megpároljuk benne. Hozzáöntjük a zöldségalaplevet, és felforraljuk. A kukoricadarát habverővel belekeverjük, és a csomagoláson található leírás szerint hagyjuk megduzzadni. A zöldfűszereket megmossuk, finomra aprítjuk, a Creme VEGA-val összekeverjük, majd sóval és borssal fűszerezzük. Egy deszkát vízzel megnedvesítünk, és frissen tartó fóliával befedjük. A masszát téglalap alakban (kb. 12 x 15 cm) elkenjük rajta, és hagyjuk kihűlni.
Zöldséges ratatouille-nyárs:
A paradicsomot megmossuk. A paprikát megtisztítjuk, és kb. 20 egyforma méretű darabra vágjuk. A cukkinit megmossuk, és 10 szeletre vágjuk. A padlizsánt megmossuk, mérettől függően felezzük vagy negyedeljük, és 10 darabra vágjuk. A zöldfűszereket megmossuk, felaprítjuk, és az olívaolajjal, a sóval és a borssal nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a zöldséget, és jól összekeverjük, majd lefedve 1-2 órán keresztül marináljuk.
3 zöldfűszeres polentát kb. 3 x 3 cm-es négyzetekre vágunk, és felváltva a zöldségekkel a fémnyársra szúrjuk. Forgatás közben grillezzük.
Tipp:


Zöldséges ratatouille-nyárs zöldfűszeres polentával
Hozzávalók
kb. 10 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Zöldfűszeres polentához:
Zöldséges ratatouille-nyárshoz:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A hagyma héját lehúzzuk, és nagyon kicsire kockázzuk. Az olajat edényben felforrósítjuk, és a hagymát megpároljuk benne. Hozzáöntjük a zöldségalaplevet, és felforraljuk. A kukoricadarát habverővel belekeverjük, és a csomagoláson található leírás szerint hagyjuk megduzzadni. A zöldfűszereket megmossuk, finomra aprítjuk, a Creme VEGA-val összekeverjük, majd sóval és borssal fűszerezzük. Egy deszkát vízzel megnedvesítünk, és frissen tartó fóliával befedjük. A masszát téglalap alakban (kb. 12 x 15 cm) elkenjük rajta, és hagyjuk kihűlni.
Zöldséges ratatouille-nyárs:
A paradicsomot megmossuk. A paprikát megtisztítjuk, és kb. 20 egyforma méretű darabra vágjuk. A cukkinit megmossuk, és 10 szeletre vágjuk. A padlizsánt megmossuk, mérettől függően felezzük vagy negyedeljük, és 10 darabra vágjuk. A zöldfűszereket megmossuk, felaprítjuk, és az olívaolajjal, a sóval és a borssal nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a zöldséget, és jól összekeverjük, majd lefedve 1-2 órán keresztül marináljuk.
3 zöldfűszeres polentát kb. 3 x 3 cm-es négyzetekre vágunk, és felváltva a zöldségekkel a fémnyársra szúrjuk. Forgatás közben grillezzük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?