![Zöldséges ratatouille-nyárs zöldfűszeres polentával](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31798/zoldseges-ratatouille-nyars-zoldfuszeres-polentaval-15492.webp)
Zöldséges ratatouille-nyárs zöldfűszeres polentával
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Zöldfűszeres polentához:
Zöldséges ratatouille-nyárshoz:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
A hagyma héját lehúzzuk, és nagyon kicsire kockázzuk. Az olajat edényben felforrósítjuk, és a hagymát megpároljuk benne. Hozzáöntjük a zöldségalaplevet, és felforraljuk. A kukoricadarát habverővel belekeverjük, és a csomagoláson található leírás szerint hagyjuk megduzzadni. A zöldfűszereket megmossuk, finomra aprítjuk, a Creme VEGA-val összekeverjük, majd sóval és borssal fűszerezzük. Egy deszkát vízzel megnedvesítünk, és frissen tartó fóliával befedjük. A masszát téglalap alakban (kb. 12 x 15 cm) elkenjük rajta, és hagyjuk kihűlni.
Zöldséges ratatouille-nyárs:
A paradicsomot megmossuk. A paprikát megtisztítjuk, és kb. 20 egyforma méretű darabra vágjuk. A cukkinit megmossuk, és 10 szeletre vágjuk. A padlizsánt megmossuk, mérettől függően felezzük vagy negyedeljük, és 10 darabra vágjuk. A zöldfűszereket megmossuk, felaprítjuk, és az olívaolajjal, a sóval és a borssal nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a zöldséget, és jól összekeverjük, majd lefedve 1-2 órán keresztül marináljuk.
3 zöldfűszeres polentát kb. 3 x 3 cm-es négyzetekre vágunk, és felváltva a zöldségekkel a fémnyársra szúrjuk. Forgatás közben grillezzük.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Zöldséges ratatouille-nyárs zöldfűszeres polentával
Hozzávalók
kb. 10 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Zöldfűszeres polentához:
Zöldséges ratatouille-nyárshoz:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A hagyma héját lehúzzuk, és nagyon kicsire kockázzuk. Az olajat edényben felforrósítjuk, és a hagymát megpároljuk benne. Hozzáöntjük a zöldségalaplevet, és felforraljuk. A kukoricadarát habverővel belekeverjük, és a csomagoláson található leírás szerint hagyjuk megduzzadni. A zöldfűszereket megmossuk, finomra aprítjuk, a Creme VEGA-val összekeverjük, majd sóval és borssal fűszerezzük. Egy deszkát vízzel megnedvesítünk, és frissen tartó fóliával befedjük. A masszát téglalap alakban (kb. 12 x 15 cm) elkenjük rajta, és hagyjuk kihűlni.
Zöldséges ratatouille-nyárs:
A paradicsomot megmossuk. A paprikát megtisztítjuk, és kb. 20 egyforma méretű darabra vágjuk. A cukkinit megmossuk, és 10 szeletre vágjuk. A padlizsánt megmossuk, mérettől függően felezzük vagy negyedeljük, és 10 darabra vágjuk. A zöldfűszereket megmossuk, felaprítjuk, és az olívaolajjal, a sóval és a borssal nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a zöldséget, és jól összekeverjük, majd lefedve 1-2 órán keresztül marináljuk.
3 zöldfűszeres polentát kb. 3 x 3 cm-es négyzetekre vágunk, és felváltva a zöldségekkel a fémnyársra szúrjuk. Forgatás közben grillezzük.
Tipp:
![Zöldséges ratatouille-nyárs zöldfűszeres polentával](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31798/zoldseges-ratatouille-nyars-zoldfuszeres-polentaval-15492.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?