Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zserbó

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Zserbó

25 dkg liszt
15 dkg margarin
1 tojássárgája
késhegynyi szódabikarbóna
1 dl tej
2,5 g élesztő
5 dkg cukor
15 dkg dió
10 dkg cukor a dióhoz
lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet, margarint, tojássárgáját, szódabikarbónát egy tálba összeöntöm. Az 5 dkg cukrot beleteszem 1 dl tejbe és langyosra melegítem, majd az élesztőt belemorzsolom. Ha felfutott az élesztő, ezt is a többi hozzávalóhoz öntöm, és jól összegyúrom. Amikor a tészta jól összeállt, 3 részre osztom, és tepsi nagyságúra nyújtom. Az első lapot zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral. A diót összekeverem 10 dkg cukorral, felét rászórjuk a lekvárra. Ráborítjuk a második lapot. Megint lekvár és a dió másik fele, majd a harmadik lap. 1 órát kelesztjük, majd lassú tűzön sütjük.
Ha megsült, bevonjuk csokival.

Tálalás

Szeletelve tálaljuk, 1 közepes méretű tepsinek megfelelő adag lesz belőle.

Tárolás

Hűtőben, zacskóban, hogy ne száradjon ki.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom szilvalekvárral, én úgy szeretem a legjobban, de ki lehet próbálni bármilyen ízzel.
Zserbó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!