Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zserbó tekercs

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tèszta:

15 dkg finomliszt
5 dkg vaj
5 dkg teljes örlèsű tönköly liszt
5 dkg barna cukor
1 csipet só
1 narancs reszelt hèja
1 csipet szódabikarbóna
0,5 dl langyos tej
1 ek joghurt
1 tojàssàrgàja
1 ek rum

Töltelèk:

15 dkg daràlt dió
1 csipet őrölt fahèj , szegfűszeg
2 ek barnacukor
1 ek rum
15 dkg baracklekvàr

Dìszìtès:

8 dkg ètcsoki
1 ek olaj
1 tojàs fehèrje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tèszta

A tejben elkeverünk 1 kanàl cukrot ès az èlesztőt. Felfuttatjuk. A joghurtot, tojàssàrgàjàt, rumot, cukrot elkeverjük. Majd a lisztben elmorzsoljuk a vajat és mindent a liszthez adva rugalmas tèsztàt gyúrunk.
Pihentetjük 2 óràt

Töltelèk

A daràlt dióhoz keverjük a fűszereket, cukrot rumot.
A pihentetett tèsztàt kinyújtjuk tèglalap alakúra, megkenjük lekvàrral ès egyenletesen ràszórjuk a diót.
A hosszabbik felèről feltekerjük , tepsibe tesszük, megkenjük a tekercs tetejèt tojàsfehèrjèvel ès fèl óràt pihentetjük.
170'C sütőben 30 percig sütjük. Ha kihűlt a tetejèt olvasztott csokival bevonjuk.
Zserbó tekercs Zserbó tekercs Zserbó tekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!