Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás gombóc

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás gombóc

1 kg alma
10 dkg cukor
30 dkg liszt
1 tojás
diónyi vaj vagy margarin
1 kk. fahéj
csipetnyi só
vajban pirított zsemlemorzsa
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az almát héjastól megreszeljük, levét kinyomjuk.
Egy fazékba a sós vizet feltesszük főni.

Elkészítés

Az almát a cukorral, liszttel, tojással, diónyi vajjal, késhegynyi fahéjjal, csipetnyi sóval összedolgozzuk. Gombócokat formázunk és sós vízben kifőzzük. Vajban pirított zsemlemorzsába forgatjuk és fahéjas porcukorral megszórjuk.

Tálalás

Melegen tálaljuk.
18 gombóc lett ebből az adagból.
Almás gombóc

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!