Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bögrés piskóta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Bögrés piskóta

2 bögre liszt
1 bögre cukor
30 dkg vaj vagy margarin
2 db tojás
3 ek. lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy tálba (lehetőleg magas falu legyen)
Vegyél elő egy 2,5 dl teás bögrét.
Tepsi a sütéshez.

Elkészítés

Az előkészített edénybe mérd ki a lisztet, cukrot és vajat.
Ezt jól keverd össze, aztán tedd bele a tojást, keverd hozzá. Ezután jön a lekvár, utána addig keverd, míg össze nem áll a massza. Tedd bele a sütőport és a vaníliás cukrot. Ezután a tepsit vajazd ki, és öntsd bele a masszát. Tedd a sütőbe 160 fokra, és 20 percig süsd.
Ha letelt, pálcikával nézd meg. Ha nem ragad, kiveheted, ha igen maximum 2 percre tedd vissza és kész.

Alternatív elkészítés

Ezt a masszát kuglófnak, muffinnak is használhatod. De a muffinhoz érdemes muffin papírt beszerezni, mert beleragadhat a tepsibe.
Bögrés piskóta

Hozzászólások

S
Szilágyi Sándorné
Dátum 2022. April. 05. 16:19
30 deka margarin a piskótába? Isten ments ebből mi sül ki?

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!