Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vargabéles

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Vargabéles

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)
25 dkg cérnametélt
25 dkg túró
2 dl tejföl
4 ek. cukor
1 db citrom reszelt héja
Pici citromlé
1 ek. búzadara
3 db tojás
5 dkg mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A cérnametéltet enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Időnként átkeverjük, hogy ne ragadjon össze, és hűljön. Közben egy nagyobb tálban a tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, a tejfölt, a grízt, majd a tésztát. Hozzáadjuk az alaposan megmosott mazsolát, a reszelt citromhéjat, egy pici citromlevet. Alaposan összekeverjük. Egy szögletes sütőtálat kikenünk olajjal. A réteslapokat konyharuhára fektetve megkenjük olajjal, és több rétegben kibéleljük a tálat a réteslapokkal úgy, hogy túllógjanak a peremen. Beleöntjük a masszát, a tetejére olajjal megkent réteslapot teszünk. Ráhajtjuk a kilógó lapokat, és a tetejét betakarjuk egy lappal. Lefedjük, és előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, majd a fedőt levéve 10 percig pirítjuk. Hígabb lekvárral vagy szörppel tálaljuk.
Vargabéles

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
71 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!