Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás gofri

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás gofri

25 dkg liszt
10 dkg porcukor
4 db tojás
2 dl tej
10 dkg vaj
1 db nagy alma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Megpucolom és lereszelem az almát.

Elkészítés

A lisztet, a porcukrot és a sütőport egy nagy tálba szitálom.
Egy másik edényben kissé felverem a tojássárgáját a tejjel, majd a liszthez öntöm, és simára keverem.
Megolvasztom a vajat (nem kell felforrósítani, csak meleg legyen) és a vaníliával együtt a tésztához keverem.
Az almát a tésztához keverem.
Felverem a tojásfehérjéket, és óvatosan beledolgozom a tésztába.
A felmelegített gofrisütőt olvasztott vajjal vékonyan kikenem, és megsütöm a gofrikat.
Porcukorral megszórva tálalom.

Tálalás

Porcukorral megszórva tálalom.
Almás gofri

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!