Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tökös pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

30 dkg finomliszt
20 dkg puha margarin
10 dkg porcukor
csipet só
6 g szódabikarbóna
1 db egész tojás

Tökös töltelek:

40 dkg sült tök ( kihűlt, összetört )
8 dkg méz
1 db egész tojás
1 tk. fahèj
1 tk. szegfűszeg
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta

A sütőt 180 fokra előmelegitjük.
A lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát a puha margarinnal elmorzsoljuk, majd a tojással szép simára összegyúrjuk.
A tésztát kinyújtjuk (kb. fél cm vastagra), a formába helyezzük.(Maradni fog ki tészta, a diszitèskor felhasználjuk.)
A tészta alját pár ponton villával szurkáljuk meg.
Az előmelegitett sütőben kb. 10 percig sütjük.

Tökös töltelèk

A kihűlt, megsült tököt villával összetörjük.
A mézet, a tojást, a fűszereket hozzáadjuk, majd alaposan elkeverjük.
A tèsztára ráöntjük. A maradék tèsztából diszithetjük.
180 fokon további kb 25 percig sütjük.
Tökös pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!