
Banán szelet


Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
Amíg sül a piskóta elkészítjük a krémet.
A tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a tejfölt, a cukrot, a citromlevet. Jól kenhető krémet kapunk, ami egyáltalán nem folyik.
Ha kihűlt a piskóta rákenjük a krémet, rátesszük a banánszeleteket és megcsináljuk a tortazselét.
Kb. 2,5-3 dl vízzel, 2 kanál cukorral felfőzzük. Forrástól pár percig főzzük, majd lezárjuk. Langyosan a sütemény tetejére kanalazzuk.
1 órát hűtjük, majd tálaljuk.


Banán szelet
Hozzávalók
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Amíg sül a piskóta elkészítjük a krémet.
A tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a tejfölt, a cukrot, a citromlevet. Jól kenhető krémet kapunk, ami egyáltalán nem folyik.
Ha kihűlt a piskóta rákenjük a krémet, rátesszük a banánszeleteket és megcsináljuk a tortazselét.
Kb. 2,5-3 dl vízzel, 2 kanál cukorral felfőzzük. Forrástól pár percig főzzük, majd lezárjuk. Langyosan a sütemény tetejére kanalazzuk.
1 órát hűtjük, majd tálaljuk.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?