Farsangi fánk
Hozzávalók
Tészta:
500 g liszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
Egy kevés só
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Fél citrom reszelt héja
3 evőkanál rum
4 darab tojássárgája (közepes méretű)
80 g olvasztott Rama
250 ml langyos tej
Sütéshez:
Napraforgóolaj
Díszítéshez:
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g porcukor
200 g sárgabarack lekvár
Elkészítés
Elkészítés:
A Farsangi fánk hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az instant élesztővel összekeverjük. A többi hozzávalót sorban hozzáadjuk, és a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán addig dagasztjuk (dagasztóspirállal), amíg púposan fel nem jön az edényből.
Ezután meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk kelni, amíg a kétszeresére nem dagad.
A tésztát még egyszer átdagasztjuk, és egy belisztezett deszkán egy centi vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát kör alakú fánkforma szaggatóval kiszaggatjuk.
A fánkokat meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk állni, míg a kétszeresükre nem dagadnak.
A fánkokat forró olajban, 2-3 percig sütjük az egyik oldalukon, fedő alatt, majd megfordítjuk és fedő nélkül készre sütjük.
Sütés után a fánkokat sütőrácson lecsepegtetjük, hagyjuk egy kicsit hűlni. Ezután a fánkot megszórjuk porcukorral és vanillincukorral, ízlés szerint teszünk mellé sárgabarack lekvárt, és abba mártogatjuk.
A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az instant élesztővel összekeverjük. A többi hozzávalót sorban hozzáadjuk, és a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán addig dagasztjuk (dagasztóspirállal), amíg púposan fel nem jön az edényből.
Ezután meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk kelni, amíg a kétszeresére nem dagad.
A tésztát még egyszer átdagasztjuk, és egy belisztezett deszkán egy centi vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát kör alakú fánkforma szaggatóval kiszaggatjuk.
A fánkokat meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk állni, míg a kétszeresükre nem dagadnak.
A fánkokat forró olajban, 2-3 percig sütjük az egyik oldalukon, fedő alatt, majd megfordítjuk és fedő nélkül készre sütjük.
Sütés után a fánkokat sütőrácson lecsepegtetjük, hagyjuk egy kicsit hűlni. Ezután a fánkot megszórjuk porcukorral és vanillincukorral, ízlés szerint teszünk mellé sárgabarack lekvárt, és abba mártogatjuk.
Tipp:
Legjobb, ha frissen tálaljuk a Farsangi fánkot.
Ízlés szerint nemcsak sárgabaracklekvárral, de szilva, eperdzsemmel, vagy csipkebogyólekvárral is rendkívül finom.
A Farsangi fánk különféle módon díszíthető, például étcsokoládés, fehércsokoládés mázzal is bevonható, amire cukorgyöngyöt, tortadíszeket, vagy kókuszreszeléket, mogyorót-mandulát, szórhatunk.
Ízlés szerint nemcsak sárgabaracklekvárral, de szilva, eperdzsemmel, vagy csipkebogyólekvárral is rendkívül finom.
A Farsangi fánk különféle módon díszíthető, például étcsokoládés, fehércsokoládés mázzal is bevonható, amire cukorgyöngyöt, tortadíszeket, vagy kókuszreszeléket, mogyorót-mandulát, szórhatunk.
Kedvencnek jelölöm
Farsangi fánk
Hozzávalók
kb. 18-22 darab elkészítéséhez
Tészta:
500 g liszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
Egy kevés só
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Fél citrom reszelt héja
3 evőkanál rum
4 darab tojássárgája (közepes méretű)
80 g olvasztott Rama
250 ml langyos tej
Sütéshez:
Napraforgóolaj
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A Farsangi fánk hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az instant élesztővel összekeverjük. A többi hozzávalót sorban hozzáadjuk, és a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán addig dagasztjuk (dagasztóspirállal), amíg púposan fel nem jön az edényből.
Ezután meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk kelni, amíg a kétszeresére nem dagad.
A tésztát még egyszer átdagasztjuk, és egy belisztezett deszkán egy centi vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát kör alakú fánkforma szaggatóval kiszaggatjuk.
A fánkokat meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk állni, míg a kétszeresükre nem dagadnak.
A fánkokat forró olajban, 2-3 percig sütjük az egyik oldalukon, fedő alatt, majd megfordítjuk és fedő nélkül készre sütjük.
Sütés után a fánkokat sütőrácson lecsepegtetjük, hagyjuk egy kicsit hűlni. Ezután a fánkot megszórjuk porcukorral és vanillincukorral, ízlés szerint teszünk mellé sárgabarack lekvárt, és abba mártogatjuk.
A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az instant élesztővel összekeverjük. A többi hozzávalót sorban hozzáadjuk, és a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán addig dagasztjuk (dagasztóspirállal), amíg púposan fel nem jön az edényből.
Ezután meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk kelni, amíg a kétszeresére nem dagad.
A tésztát még egyszer átdagasztjuk, és egy belisztezett deszkán egy centi vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát kör alakú fánkforma szaggatóval kiszaggatjuk.
A fánkokat meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk állni, míg a kétszeresükre nem dagadnak.
A fánkokat forró olajban, 2-3 percig sütjük az egyik oldalukon, fedő alatt, majd megfordítjuk és fedő nélkül készre sütjük.
Sütés után a fánkokat sütőrácson lecsepegtetjük, hagyjuk egy kicsit hűlni. Ezután a fánkot megszórjuk porcukorral és vanillincukorral, ízlés szerint teszünk mellé sárgabarack lekvárt, és abba mártogatjuk.
Tipp:
Legjobb, ha frissen tálaljuk a Farsangi fánkot.
Ízlés szerint nemcsak sárgabaracklekvárral, de szilva, eperdzsemmel, vagy csipkebogyólekvárral is rendkívül finom.
A Farsangi fánk különféle módon díszíthető, például étcsokoládés, fehércsokoládés mázzal is bevonható, amire cukorgyöngyöt, tortadíszeket, vagy kókuszreszeléket, mogyorót-mandulát, szórhatunk.
Ízlés szerint nemcsak sárgabaracklekvárral, de szilva, eperdzsemmel, vagy csipkebogyólekvárral is rendkívül finom.
A Farsangi fánk különféle módon díszíthető, például étcsokoládés, fehércsokoládés mázzal is bevonható, amire cukorgyöngyöt, tortadíszeket, vagy kókuszreszeléket, mogyorót-mandulát, szórhatunk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?