Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fűszeres körte leveles tészta bundában

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 4 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

4 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Körtéhez:

150 g cukor
50 g méz
8 db egész szegfűszeg
2 db egész fahéj
4 nagyobb, hosszúkás formájú vilmoskörte
700 ml víz

Kenéshez:

1 db tojás (M-es)
1 kávéskanál víz
késhegynyi mézeskalácsfűszer
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A vizet, cukrot, a Bourbon vaníliás cukrot, a mézet, a szegfűszeget és a fahéjrudakat összeforraljuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Körte:
A körtéket megmossuk, meghámozzuk, a szárukat meghagyjuk. A gyümölcsöket a fűszeres forró léhez adjuk és közepes lángon, többször átforgatva kb. 20 percet főzzük. A körtéket kivesszük a fűszeres léből és hagyjuk kihűlni, majd a gyümölcsök alját levágjuk úgy, hogy stabil talpat kapjanak.

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, a rövidebb oldal mentén húsz keskeny csíkra vágjuk. A körte talpától indulva a gyümölcsöt elkezdjük egy tésztacsíkkal betekerni, majd egy következővel folytatjuk úgy, hogy kissé fedjék egymást. Egy gyümölcshöz kb. öt darab tésztacsíkot használunk fel úgy, hogy minden részére kerüljön tészta. A többi körtét is hasonló módon betekerjük, majd a tepsibe helyezzük őket. A tésztaburkot megkenjük egy kávéskanál vízzel elkevert tojással és mézeskalácsfűszerrel. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a körtéket megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tálalás: A körtéket melegen tálaljuk.

Tipp:

Ha kisebb méretűek a körték, és marad leveles tészta, vágjuk tetszőleges darabokra, kenjük meg tojással, szórjuk meg fahéjas cukorral, és azonos hőfokon, kb. 12-15 perc alatt süssük készre.
Fűszeres körte leveles tészta bundában

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!