Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Feta sajtos-cukkini lepénykék

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Feta sajtos-cukkini lepénykék

1 -2 zsenge cukkini (500 g)
2 tojás
10 dkg liszt
125 ml joghurt
100 g feta sajt
1 kissebb hagyma
1-2 cikk fokhagyma
1 ek. finomra vágott petrezselyem
1 ek. finomra vágott bazsalikom
bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy sütőpapírral bélelt tepsit vékonyan átkenjük olajjal.
A cukkinit (héjastól is lehet) a nagylyukú reszelőn egy tálba lereszeljük. Egy másik tálba a feta sajtot is lereszeljük.
1 ek. olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát.

Elkészítés

A tojásokat felverjük, a joghurttal tovább verjük, hozzáadjuk a sajtot, hagymát, a sütőporos lisztet és a fűszereket. Végül a levétől kicsavart cukkinit is könnyedén hozzákeverjük.
Egy evőkanállal a tepsibe kupacokat teszünk kétujjnyi távolságra egymástól. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük, egy lapátka segítségével megfordítjuk, és 7-8 percet visszatesszük a lerbe(sütőbe), hogy a másik oldala is szépen megpiruljon.

Tálalás

Joghurtos fokhagymamártással, vagy ketchuppal tálaljuk.
Melegen, hidegen nagyon finom.
Feta sajtos-cukkini lepénykék

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!