Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Expressz langalló Airfryerben

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4-6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

4-6 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Feltéthez:

1 kisebb fej lila hagyma
120 g tetszőleges kolbász
1 gerezd fokhagyma
frissen őrölt fekete bors
120 g sajt (pl. trappista, edami)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk, ezután a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. Közben a lila hagymát megpucoljuk, karikára vagy félkarikára vágjuk, a kolbászt szintén felkarikázzuk. A Creme VEGA-t simára keverjük a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymával, valamint ízlés szerint kevés sóval és borssal. A sajtot lereszeljük.

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és az Airfryer sütőnk kosárméretének függvényében 4-6 darabra vágjuk. A tésztadarabok szélén, körben, éles késsel kb. 1 cm széles peremet vágunk („karcolunk”) a tésztába úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. A peremen belüli részt sűrűn megszurkáljuk villával, majd elosztjuk rajtuk a Creme VEGA-t. Erre tesszük a hagyma- és kolbászkarikákat, végül megszórjuk a reszelt sajttal. Az Airfryerbe helyezzük (a legegyszerűbb a süteményeket sütőpapíron összeállítani, majd azzal együtt átemelni), és a langallókat megsütjük.

Légkeveréses sütés: kb. 180 °C

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!

Addig ismételjük a sütést, amíg az összes expressz langalló elkészül. Az elkészült langallókat süteményrácson hagyjuk rövid ideig hűlni, melegen vagy langyosan tálaljuk.

Tippek:

Ha különösen ropogósra szeretnénk sütni a langallókat, akkor a peremmel ellátott, villával megszurkált leveles tésztadarabokat süssük elő kb. 4 perc alatt, majd kenjük meg a Creme VEGA-val, osszuk el rajtuk a feltétet, és süssük készre.
Laktózmentes sajttal és laktózt nem tartalmazó kolbásszal készítve az expressz langallót laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
Expressz langalló Airfryerben

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!