Expressz langalló Airfryerben
Hozzávalók
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Feltéthez:
1 kisebb fej lila hagyma
120 g tetszőleges kolbász
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
1 gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt fekete bors
120 g sajt (pl. trappista, edami)
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk, ezután a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. Közben a lila hagymát megpucoljuk, karikára vagy félkarikára vágjuk, a kolbászt szintén felkarikázzuk. A Creme VEGA-t simára keverjük a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymával, valamint ízlés szerint kevés sóval és borssal. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés:
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és az Airfryer sütőnk kosárméretének függvényében 4-6 darabra vágjuk. A tésztadarabok szélén, körben, éles késsel kb. 1 cm széles peremet vágunk („karcolunk”) a tésztába úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. A peremen belüli részt sűrűn megszurkáljuk villával, majd elosztjuk rajtuk a Creme VEGA-t. Erre tesszük a hagyma- és kolbászkarikákat, végül megszórjuk a reszelt sajttal. Az Airfryerbe helyezzük (a legegyszerűbb a süteményeket sütőpapíron összeállítani, majd azzal együtt átemelni), és a langallókat megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Addig ismételjük a sütést, amíg az összes expressz langalló elkészül. Az elkészült langallókat süteményrácson hagyjuk rövid ideig hűlni, melegen vagy langyosan tálaljuk.
A leveles tésztát kitekerjük, és az Airfryer sütőnk kosárméretének függvényében 4-6 darabra vágjuk. A tésztadarabok szélén, körben, éles késsel kb. 1 cm széles peremet vágunk („karcolunk”) a tésztába úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. A peremen belüli részt sűrűn megszurkáljuk villával, majd elosztjuk rajtuk a Creme VEGA-t. Erre tesszük a hagyma- és kolbászkarikákat, végül megszórjuk a reszelt sajttal. Az Airfryerbe helyezzük (a legegyszerűbb a süteményeket sütőpapíron összeállítani, majd azzal együtt átemelni), és a langallókat megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Addig ismételjük a sütést, amíg az összes expressz langalló elkészül. Az elkészült langallókat süteményrácson hagyjuk rövid ideig hűlni, melegen vagy langyosan tálaljuk.
Tippek:
Ha különösen ropogósra szeretnénk sütni a langallókat, akkor a peremmel ellátott, villával megszurkált leveles tésztadarabokat süssük elő kb. 4 perc alatt, majd kenjük meg a Creme VEGA-val, osszuk el rajtuk a feltétet, és süssük készre.
Laktózmentes sajttal és laktózt nem tartalmazó kolbásszal készítve az expressz langallót laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
Laktózmentes sajttal és laktózt nem tartalmazó kolbásszal készítve az expressz langallót laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
Kedvencnek jelölöm
Expressz langalló Airfryerben
Hozzávalók
4-6 darab elkészítéséhez
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Feltéthez:
1 kisebb fej lila hagyma
120 g tetszőleges kolbász
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
1 gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt fekete bors
120 g sajt (pl. trappista, edami)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk, ezután a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. Közben a lila hagymát megpucoljuk, karikára vagy félkarikára vágjuk, a kolbászt szintén felkarikázzuk. A Creme VEGA-t simára keverjük a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymával, valamint ízlés szerint kevés sóval és borssal. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés:
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és az Airfryer sütőnk kosárméretének függvényében 4-6 darabra vágjuk. A tésztadarabok szélén, körben, éles késsel kb. 1 cm széles peremet vágunk („karcolunk”) a tésztába úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. A peremen belüli részt sűrűn megszurkáljuk villával, majd elosztjuk rajtuk a Creme VEGA-t. Erre tesszük a hagyma- és kolbászkarikákat, végül megszórjuk a reszelt sajttal. Az Airfryerbe helyezzük (a legegyszerűbb a süteményeket sütőpapíron összeállítani, majd azzal együtt átemelni), és a langallókat megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Addig ismételjük a sütést, amíg az összes expressz langalló elkészül. Az elkészült langallókat süteményrácson hagyjuk rövid ideig hűlni, melegen vagy langyosan tálaljuk.
A leveles tésztát kitekerjük, és az Airfryer sütőnk kosárméretének függvényében 4-6 darabra vágjuk. A tésztadarabok szélén, körben, éles késsel kb. 1 cm széles peremet vágunk („karcolunk”) a tésztába úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. A peremen belüli részt sűrűn megszurkáljuk villával, majd elosztjuk rajtuk a Creme VEGA-t. Erre tesszük a hagyma- és kolbászkarikákat, végül megszórjuk a reszelt sajttal. Az Airfryerbe helyezzük (a legegyszerűbb a süteményeket sütőpapíron összeállítani, majd azzal együtt átemelni), és a langallókat megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Addig ismételjük a sütést, amíg az összes expressz langalló elkészül. Az elkészült langallókat süteményrácson hagyjuk rövid ideig hűlni, melegen vagy langyosan tálaljuk.
Tippek:
Ha különösen ropogósra szeretnénk sütni a langallókat, akkor a peremmel ellátott, villával megszurkált leveles tésztadarabokat süssük elő kb. 4 perc alatt, majd kenjük meg a Creme VEGA-val, osszuk el rajtuk a feltétet, és süssük készre.
Laktózmentes sajttal és laktózt nem tartalmazó kolbásszal készítve az expressz langallót laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
Laktózmentes sajttal és laktózt nem tartalmazó kolbásszal készítve az expressz langallót laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?