Almatortácskák
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral. A maradék hozzávalókat, az almadarabok és egy evőkanálnyi Creme Vega kivételével adjuk hozzá a keverékhez. Konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton keverjük addig, amíg a tészta sima nem lesz. A tésztát oszlassuk el egyenletesen a desszertgyűrűkben, majd süssük készre.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortácskákat hagyjuk kihűlni a tepsin.
Díszítés:
Mossuk meg az almákat és egy kiszúróval távolítsuk el a magházakat. Negyedeljük az egyik almát, vágjuk vékony szeletekre, majd felezzük el a szeleteket. Az almaszeleteket függőlegesen helyezzük a desszertgyűrűk belső pereméhez.
Az almachipsekhez a második almát szeleteljük fel vékony szeletekre és kenjük meg citromlével. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben, sütőben szárítsuk ki ezeket.
Alsó és felső sütés: kb. 80°C
Légkeveréses sütés: kb. 60°C
Sütési idő: kb. 180 perc
Krém:
A pudingot a cukorral és a szójaitallal a csomagoláson található utasítások szerint készítsük el. A pudingot még melegen öntsük a desszertgyűrűkbe, simítsuk el a tetejét, és kb. 2 órára helyezzük a hűtőszekrénybe.
Tálalás:
A tortácskákat egy kés segítségével válasszuk le a desszertgyűrűkről, és nyomjuk ki őket. A maradék Creme Vega-val és az almachipsekkel díszítsük.
Tipp:
Almatortácskák
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral. A maradék hozzávalókat, az almadarabok és egy evőkanálnyi Creme Vega kivételével adjuk hozzá a keverékhez. Konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton keverjük addig, amíg a tészta sima nem lesz. A tésztát oszlassuk el egyenletesen a desszertgyűrűkben, majd süssük készre.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortácskákat hagyjuk kihűlni a tepsin.
Díszítés:
Mossuk meg az almákat és egy kiszúróval távolítsuk el a magházakat. Negyedeljük az egyik almát, vágjuk vékony szeletekre, majd felezzük el a szeleteket. Az almaszeleteket függőlegesen helyezzük a desszertgyűrűk belső pereméhez.
Az almachipsekhez a második almát szeleteljük fel vékony szeletekre és kenjük meg citromlével. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben, sütőben szárítsuk ki ezeket.
Alsó és felső sütés: kb. 80°C
Légkeveréses sütés: kb. 60°C
Sütési idő: kb. 180 perc
Krém:
A pudingot a cukorral és a szójaitallal a csomagoláson található utasítások szerint készítsük el. A pudingot még melegen öntsük a desszertgyűrűkbe, simítsuk el a tetejét, és kb. 2 órára helyezzük a hűtőszekrénybe.
Tálalás:
A tortácskákat egy kés segítségével válasszuk le a desszertgyűrűkről, és nyomjuk ki őket. A maradék Creme Vega-val és az almachipsekkel díszítsük.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?