
6 lapos mézes


Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, majd a tepsi hátulján egyenként kisütjük. Rövid ideig süssük, hogy nehogy túl száraz legyen a tészta.
Sütés után a tészta elég kemény lesz, de ha megtöltjük a krémmel másnapra megpuhul.
Krém:
A hozzávalókat robotgéppel jól kikeverjük. (Mármint a vajat a cukorral). Alacsony tűzön sűrű krémet főzünk a lisztből, a tejből és a pudingból. Én tettem a krémhez 2 teáskanál zselatint (biztos, ami biztos alapon) A krémet jól kihűtjük, és végül összekeverjük a vajas, cukros krémmel.
A lapokat megkenjük a krémmel, majd letakarva hagyjuk megpuhulni, ami kb. egy nap.


6 lapos mézes
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, majd a tepsi hátulján egyenként kisütjük. Rövid ideig süssük, hogy nehogy túl száraz legyen a tészta.
Sütés után a tészta elég kemény lesz, de ha megtöltjük a krémmel másnapra megpuhul.
Krém:
A hozzávalókat robotgéppel jól kikeverjük. (Mármint a vajat a cukorral). Alacsony tűzön sűrű krémet főzünk a lisztből, a tejből és a pudingból. Én tettem a krémhez 2 teáskanál zselatint (biztos, ami biztos alapon) A krémet jól kihűtjük, és végül összekeverjük a vajas, cukros krémmel.
A lapokat megkenjük a krémmel, majd letakarva hagyjuk megpuhulni, ami kb. egy nap.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?