Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

6 lapos mézes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

4 tojás
4 evőkanál méz
32 dkg porcukor
2 teáskanál szódabikarbóna
12 dkg zsír vagy Rama
90 dkg liszt

Krémhez:

6 evőkanál liszt
50 dkg Rama
40 dkg porcukor
10 dl tej
2 tojássárga
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit vízgőz fölött jól kikeverjük a liszt kivételével. Hagyjuk kihűlni. Majd összekeverjük 90 dkg liszttel. Jól kikeverjük, míg egynemű nem lesz a tészta. Amennyiben úgy látjuk, hogy még kell a tésztához tej, egy keveset lehet még hozzáadni.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, majd a tepsi hátulján egyenként kisütjük. Rövid ideig süssük, hogy nehogy túl száraz legyen a tészta.
Sütés után a tészta elég kemény lesz, de ha megtöltjük a krémmel másnapra megpuhul.
Krém:
A hozzávalókat robotgéppel jól kikeverjük. (Mármint a vajat a cukorral). Alacsony tűzön sűrű krémet főzünk a lisztből, a tejből és a pudingból. Én tettem a krémhez 2 teáskanál zselatint (biztos, ami biztos alapon) A krémet jól kihűtjük, és végül összekeverjük a vajas, cukros krémmel.
A lapokat megkenjük a krémmel, majd letakarva hagyjuk megpuhulni, ami kb. egy nap.
6 lapos mézes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!