6 lapos mézes
Hozzávalók
Tésztához:
4 tojás
4 evőkanál méz
32 dkg porcukor
2 teáskanál szódabikarbóna
8 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
12 dkg zsír vagy Rama
90 dkg liszt
Krémhez:
6 evőkanál liszt
50 dkg Rama
40 dkg porcukor
2 teáskanál Dr. Oetker Őrölt zselatin
4 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
10 dl tej
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
2 tojássárga
Elkészítés
Elkészítés
A tészta hozzávalóit vízgőz fölött jól kikeverjük a liszt kivételével. Hagyjuk kihűlni. Majd összekeverjük 90 dkg liszttel. Jól kikeverjük, míg egynemű nem lesz a tészta. Amennyiben úgy látjuk, hogy még kell a tésztához tej, egy keveset lehet még hozzáadni.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, majd a tepsi hátulján egyenként kisütjük. Rövid ideig süssük, hogy nehogy túl száraz legyen a tészta.
Sütés után a tészta elég kemény lesz, de ha megtöltjük a krémmel másnapra megpuhul.
Krém:
A hozzávalókat robotgéppel jól kikeverjük. (Mármint a vajat a cukorral). Alacsony tűzön sűrű krémet főzünk a lisztből, a tejből és a pudingból. Én tettem a krémhez 2 teáskanál zselatint (biztos, ami biztos alapon) A krémet jól kihűtjük, és végül összekeverjük a vajas, cukros krémmel.
A lapokat megkenjük a krémmel, majd letakarva hagyjuk megpuhulni, ami kb. egy nap.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, majd a tepsi hátulján egyenként kisütjük. Rövid ideig süssük, hogy nehogy túl száraz legyen a tészta.
Sütés után a tészta elég kemény lesz, de ha megtöltjük a krémmel másnapra megpuhul.
Krém:
A hozzávalókat robotgéppel jól kikeverjük. (Mármint a vajat a cukorral). Alacsony tűzön sűrű krémet főzünk a lisztből, a tejből és a pudingból. Én tettem a krémhez 2 teáskanál zselatint (biztos, ami biztos alapon) A krémet jól kihűtjük, és végül összekeverjük a vajas, cukros krémmel.
A lapokat megkenjük a krémmel, majd letakarva hagyjuk megpuhulni, ami kb. egy nap.
Kedvencnek jelölöm
6 lapos mézes
Hozzávalók
Tésztához:
4 tojás
4 evőkanál méz
32 dkg porcukor
2 teáskanál szódabikarbóna
8 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
12 dkg zsír vagy Rama
90 dkg liszt
Krémhez:
6 evőkanál liszt
50 dkg Rama
40 dkg porcukor
2 teáskanál Dr. Oetker Őrölt zselatin
4 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
10 dl tej
2 tojássárga
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tészta hozzávalóit vízgőz fölött jól kikeverjük a liszt kivételével. Hagyjuk kihűlni. Majd összekeverjük 90 dkg liszttel. Jól kikeverjük, míg egynemű nem lesz a tészta. Amennyiben úgy látjuk, hogy még kell a tésztához tej, egy keveset lehet még hozzáadni.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, majd a tepsi hátulján egyenként kisütjük. Rövid ideig süssük, hogy nehogy túl száraz legyen a tészta.
Sütés után a tészta elég kemény lesz, de ha megtöltjük a krémmel másnapra megpuhul.
Krém:
A hozzávalókat robotgéppel jól kikeverjük. (Mármint a vajat a cukorral). Alacsony tűzön sűrű krémet főzünk a lisztből, a tejből és a pudingból. Én tettem a krémhez 2 teáskanál zselatint (biztos, ami biztos alapon) A krémet jól kihűtjük, és végül összekeverjük a vajas, cukros krémmel.
A lapokat megkenjük a krémmel, majd letakarva hagyjuk megpuhulni, ami kb. egy nap.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, majd a tepsi hátulján egyenként kisütjük. Rövid ideig süssük, hogy nehogy túl száraz legyen a tészta.
Sütés után a tészta elég kemény lesz, de ha megtöltjük a krémmel másnapra megpuhul.
Krém:
A hozzávalókat robotgéppel jól kikeverjük. (Mármint a vajat a cukorral). Alacsony tűzön sűrű krémet főzünk a lisztből, a tejből és a pudingból. Én tettem a krémhez 2 teáskanál zselatint (biztos, ami biztos alapon) A krémet jól kihűtjük, és végül összekeverjük a vajas, cukros krémmel.
A lapokat megkenjük a krémmel, majd letakarva hagyjuk megpuhulni, ami kb. egy nap.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?