 
                Áfonya - narancs dzsem
 40-60 perc között
                        40-60 perc között
                     Kis gyakorlat szükséges
                        Kis gyakorlat szükséges
                     kb. 7 darab 200 ml-es üveg
                            kb. 7 darab 200 ml-es üveg
                        Hozzávalók
                                        1000 g áfonya (fekete áfonya, előkészítve mérve)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        400 ml narancslé, kb. 3-4 db narancsból
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás Cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        350 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    Az áfonyát megmossuk, szemezzük, 1000 g-t kimérünk belőle, majd az egészet botmixerrel pürésítjük. A narancs levét kifacsarjuk és 400 ml-t kimérünk.
                                
                            Elkészítés:
                                    Az áfonyát, a bourbon vanílliás cukrot, a narancshéjat, a narancslevet, a dzsemfixet és a kimért cukrot nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üvegeket rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
                                
                            Tipp:
                                    Friss áfonya helyett használhatunk mélyhűtött áfonyát is. Ilyenkor a gyümölcsöt felolvasztjuk és a lecsepegtetett gyümölcsből mérjük ki a szükséges mennyiséget.
                                
                             Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Áfonya - narancs dzsem
Hozzávalók
kb. 7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
                                        1000 g áfonya (fekete áfonya, előkészítve mérve)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        400 ml narancslé, kb. 3-4 db narancsból
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        350 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    Az áfonyát megmossuk, szemezzük, 1000 g-t kimérünk belőle, majd az egészet botmixerrel pürésítjük. A narancs levét kifacsarjuk és 400 ml-t kimérünk.
                                
                            Elkészítés:
                                    Az áfonyát, a bourbon vanílliás cukrot, a narancshéjat, a narancslevet, a dzsemfixet és a kimért cukrot nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üvegeket rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
                                
                            Tipp:
                                    Friss áfonya helyett használhatunk mélyhűtött áfonyát is. Ilyenkor a gyümölcsöt felolvasztjuk és a lecsepegtetett gyümölcsből mérjük ki a szükséges mennyiséget.
                                
                             
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Lekvárok, dzsemek
                                    Lekvárok, dzsemek
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?