Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Áfonyás sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

némi zsiradék

Morzsatésztához:

175 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
50 g lágy vaj vagy margarin
1 db tojás (M-es)

Töltelékhez:

150 g áfonya
125 g cukor
3 db tojás (M-es)
750 g félzsíros tehéntúró
300 ml habtejszín

Díszítéshez:

kb. 300 g áfonya
kb. 50 g bársonyos áfonyalekvár
3 evőkanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját zsiradékkal kenjük ki. A töltelékhez válasszuk ki és mossuk meg az áfonyát és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Morzsatészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük konyhai robotgéppel (habverő), hogy morzsákat kapjunk. Nyomkodjuk a morzsát egy kanállal a tortaformába, hogy sima alapot képezzen. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki az alapot a formából, és hagyjuk kissé kihűlni.

Töltelék:
Az áfonya kivételével tegyük a hozzávalókat egy keverőtálba, és keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). Keverjük bele az áfonyát. Az alapot tegyük vissza a formába és az áfonyás masszát egyenletesen oszlassuk el a formában. Tegyük a formát a sütő alsó részben lévő rácsra és süssük meg a tortát.

Sütési idő: kb. 60-65 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Helyezzük a formát egy süteményrácsra, és a tortát a formában hagyjuk kihűlni. kb. 30 perc elteltével lazítsuk meg a forma peremét, de ne távolítsuk el.
Miután teljesen kihűlt a torta vegyük ki a formából.

Díszítés:
Válogassuk szét és mossuk meg az áfonyát, majd lecsepegtetés után helyezzük a torta tetejére.
Forraljuk fel az áfonyalekvárt a vízzel kevergetve, és ecsettel vagy evőkanállal azonnal kenjük vékonyan az áfonyára.

Tipp:

Tetszés szerint tálaljuk Dr. Oetker Vaníliaízű desszertszósszal.
Áfonyás sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
45 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!