Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Áfonyás sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

némi zsiradék

Morzsatésztához:

175 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
50 g lágy vaj vagy margarin
1 db tojás (M-es)

Töltelékhez:

150 g áfonya
125 g cukor
3 db tojás (M-es)
750 g félzsíros tehéntúró
300 ml habtejszín

Díszítéshez:

kb. 300 g áfonya
kb. 50 g bársonyos áfonyalekvár
3 evőkanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját zsiradékkal kenjük ki. A töltelékhez válasszuk ki és mossuk meg az áfonyát és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Morzsatészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük konyhai robotgéppel (habverő), hogy morzsákat kapjunk. Nyomkodjuk a morzsát egy kanállal a tortaformába, hogy sima alapot képezzen. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki az alapot a formából, és hagyjuk kissé kihűlni.

Töltelék:
Az áfonya kivételével tegyük a hozzávalókat egy keverőtálba, és keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). Keverjük bele az áfonyát. Az alapot tegyük vissza a formába és az áfonyás masszát egyenletesen oszlassuk el a formában. Tegyük a formát a sütő alsó részben lévő rácsra és süssük meg a tortát.

Sütési idő: kb. 60-65 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Helyezzük a formát egy süteményrácsra, és a tortát a formában hagyjuk kihűlni. kb. 30 perc elteltével lazítsuk meg a forma peremét, de ne távolítsuk el.
Miután teljesen kihűlt a torta vegyük ki a formából.

Díszítés:
Válogassuk szét és mossuk meg az áfonyát, majd lecsepegtetés után helyezzük a torta tetejére.
Forraljuk fel az áfonyalekvárt a vízzel kevergetve, és ecsettel vagy evőkanállal azonnal kenjük vékonyan az áfonyára.

Tipp:

Tetszés szerint tálaljuk Dr. Oetker Vaníliaízű desszertszósszal.
Áfonyás sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!