Áfonyás sajttorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
némi zsiradék
Morzsatésztához:
175 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g lágy vaj vagy margarin
1 db tojás (M-es)
Töltelékhez:
150 g áfonya
125 g cukor
3 db tojás (M-es)
750 g félzsíros tehéntúró
300 ml habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
Díszítéshez:
kb. 300 g áfonya
kb. 50 g bársonyos áfonyalekvár
3 evőkanál víz
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaforma alját zsiradékkal kenjük ki. A töltelékhez válasszuk ki és mossuk meg az áfonyát és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Morzsatészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük konyhai robotgéppel (habverő), hogy morzsákat kapjunk. Nyomkodjuk a morzsát egy kanállal a tortaformába, hogy sima alapot képezzen. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az alapot a formából, és hagyjuk kissé kihűlni.
Töltelék:
Az áfonya kivételével tegyük a hozzávalókat egy keverőtálba, és keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). Keverjük bele az áfonyát. Az alapot tegyük vissza a formába és az áfonyás masszát egyenletesen oszlassuk el a formában. Tegyük a formát a sütő alsó részben lévő rácsra és süssük meg a tortát.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Helyezzük a formát egy süteményrácsra, és a tortát a formában hagyjuk kihűlni. kb. 30 perc elteltével lazítsuk meg a forma peremét, de ne távolítsuk el.
Miután teljesen kihűlt a torta vegyük ki a formából.
Díszítés:
Válogassuk szét és mossuk meg az áfonyát, majd lecsepegtetés után helyezzük a torta tetejére.
Forraljuk fel az áfonyalekvárt a vízzel kevergetve, és ecsettel vagy evőkanállal azonnal kenjük vékonyan az áfonyára.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük konyhai robotgéppel (habverő), hogy morzsákat kapjunk. Nyomkodjuk a morzsát egy kanállal a tortaformába, hogy sima alapot képezzen. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az alapot a formából, és hagyjuk kissé kihűlni.
Töltelék:
Az áfonya kivételével tegyük a hozzávalókat egy keverőtálba, és keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). Keverjük bele az áfonyát. Az alapot tegyük vissza a formába és az áfonyás masszát egyenletesen oszlassuk el a formában. Tegyük a formát a sütő alsó részben lévő rácsra és süssük meg a tortát.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Helyezzük a formát egy süteményrácsra, és a tortát a formában hagyjuk kihűlni. kb. 30 perc elteltével lazítsuk meg a forma peremét, de ne távolítsuk el.
Miután teljesen kihűlt a torta vegyük ki a formából.
Díszítés:
Válogassuk szét és mossuk meg az áfonyát, majd lecsepegtetés után helyezzük a torta tetejére.
Forraljuk fel az áfonyalekvárt a vízzel kevergetve, és ecsettel vagy evőkanállal azonnal kenjük vékonyan az áfonyára.
Tipp:
Tetszés szerint tálaljuk Dr. Oetker Vaníliaízű desszertszósszal.
Kedvencnek jelölöm
Áfonyás sajttorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
némi zsiradék
Morzsatésztához:
175 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g lágy vaj vagy margarin
1 db tojás (M-es)
Töltelékhez:
150 g áfonya
125 g cukor
3 db tojás (M-es)
750 g félzsíros tehéntúró
300 ml habtejszín
Díszítéshez:
kb. 300 g áfonya
kb. 50 g bársonyos áfonyalekvár
3 evőkanál víz
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaforma alját zsiradékkal kenjük ki. A töltelékhez válasszuk ki és mossuk meg az áfonyát és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Morzsatészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük konyhai robotgéppel (habverő), hogy morzsákat kapjunk. Nyomkodjuk a morzsát egy kanállal a tortaformába, hogy sima alapot képezzen. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az alapot a formából, és hagyjuk kissé kihűlni.
Töltelék:
Az áfonya kivételével tegyük a hozzávalókat egy keverőtálba, és keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). Keverjük bele az áfonyát. Az alapot tegyük vissza a formába és az áfonyás masszát egyenletesen oszlassuk el a formában. Tegyük a formát a sütő alsó részben lévő rácsra és süssük meg a tortát.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Helyezzük a formát egy süteményrácsra, és a tortát a formában hagyjuk kihűlni. kb. 30 perc elteltével lazítsuk meg a forma peremét, de ne távolítsuk el.
Miután teljesen kihűlt a torta vegyük ki a formából.
Díszítés:
Válogassuk szét és mossuk meg az áfonyát, majd lecsepegtetés után helyezzük a torta tetejére.
Forraljuk fel az áfonyalekvárt a vízzel kevergetve, és ecsettel vagy evőkanállal azonnal kenjük vékonyan az áfonyára.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük konyhai robotgéppel (habverő), hogy morzsákat kapjunk. Nyomkodjuk a morzsát egy kanállal a tortaformába, hogy sima alapot képezzen. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az alapot a formából, és hagyjuk kissé kihűlni.
Töltelék:
Az áfonya kivételével tegyük a hozzávalókat egy keverőtálba, és keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). Keverjük bele az áfonyát. Az alapot tegyük vissza a formába és az áfonyás masszát egyenletesen oszlassuk el a formában. Tegyük a formát a sütő alsó részben lévő rácsra és süssük meg a tortát.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Helyezzük a formát egy süteményrácsra, és a tortát a formában hagyjuk kihűlni. kb. 30 perc elteltével lazítsuk meg a forma peremét, de ne távolítsuk el.
Miután teljesen kihűlt a torta vegyük ki a formából.
Díszítés:
Válogassuk szét és mossuk meg az áfonyát, majd lecsepegtetés után helyezzük a torta tetejére.
Forraljuk fel az áfonyalekvárt a vízzel kevergetve, és ecsettel vagy evőkanállal azonnal kenjük vékonyan az áfonyára.
Tipp:
Tetszés szerint tálaljuk Dr. Oetker Vaníliaízű desszertszósszal.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?