Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Áfonyás sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

némi zsiradék

Morzsatésztához:

175 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
50 g lágy vaj vagy margarin
1 db tojás (M-es)

Töltelékhez:

150 g áfonya
125 g cukor
3 db tojás (M-es)
750 g félzsíros tehéntúró
300 ml habtejszín

Díszítéshez:

kb. 300 g áfonya
kb. 50 g bársonyos áfonyalekvár
3 evőkanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját zsiradékkal kenjük ki. A töltelékhez válasszuk ki és mossuk meg az áfonyát és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Morzsatészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük konyhai robotgéppel (habverő), hogy morzsákat kapjunk. Nyomkodjuk a morzsát egy kanállal a tortaformába, hogy sima alapot képezzen. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki az alapot a formából, és hagyjuk kissé kihűlni.

Töltelék:
Az áfonya kivételével tegyük a hozzávalókat egy keverőtálba, és keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). Keverjük bele az áfonyát. Az alapot tegyük vissza a formába és az áfonyás masszát egyenletesen oszlassuk el a formában. Tegyük a formát a sütő alsó részben lévő rácsra és süssük meg a tortát.

Sütési idő: kb. 60-65 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Helyezzük a formát egy süteményrácsra, és a tortát a formában hagyjuk kihűlni. kb. 30 perc elteltével lazítsuk meg a forma peremét, de ne távolítsuk el.
Miután teljesen kihűlt a torta vegyük ki a formából.

Díszítés:
Válogassuk szét és mossuk meg az áfonyát, majd lecsepegtetés után helyezzük a torta tetejére.
Forraljuk fel az áfonyalekvárt a vízzel kevergetve, és ecsettel vagy evőkanállal azonnal kenjük vékonyan az áfonyára.

Tipp:

Tetszés szerint tálaljuk Dr. Oetker Vaníliaízű desszertszósszal.
Áfonyás sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
45 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!