Alkalmi szív alakú torta
Hozzávalók
Piskótához:
6 db tojás
18 dkg liszt
18 dkg kristálycukor
1 tk Dr. Oetker Sütőpor
Krémhez:
25 dkg Rama margarin
2 cs rumpuncs puding
5 dl tej
20 dkg porcukor
Bevonás, díszítés:
30 dkg marcipán
4 db marcipán rózsa és hozzá levelek
cukorgyöngyök
piros glazúr
Elkészítés
Előkészítés
A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk, a cukrot és a lisztet kimérjük. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Szív alakú sütőforma kivajazása, lisztezése. Marcipán átgyúrása. Glazúr készítése.
Elkészítés
Piskóta: A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét a fele kristálycukorral, a sárgáját a maradék cukorral habosítjuk. A tojássárgája habba fakanállal keverjük a fehérje habot, majd ehhez keverjük a liszttel elkevert sütőport. A tortaformába öntjük, és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Krém: A pudingporokat egy kisebb edényben 1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet a porcukorral felfőzzük, és ehhez keverjük a pudingos pépet. Sűrűsödésig főzzük. Várjuk, meg míg kihűl, és akkor keverjük hozzá a kihabosított margarint.
A piskótát vágjuk 3 részbe, a krémmel töltsük be, kenjük le. Kb. 3 evőkanálnyit hagyjunk belőle és rakjuk a fagyasztóba 15 percre. Ezután a szív peremeit kicsit vágjuk le, hogy ne legyen sarka, gömbölyűbb, szebb legyen a szív. Átkenjük a meghagyott krémmel.
Bevonás, díszítés: A marcipánt kinyújtjuk akkorára, hogy a tortánkat befedje. Rásimítjuk, a felesleget levágjuk. A szív egyik felére glazúrból hullámos, összevissza vonalakat húzunk, mint a képen. A gyöngyöket felrakjuk, majd a marcipán rózsákat és leveleket is.
Krém: A pudingporokat egy kisebb edényben 1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet a porcukorral felfőzzük, és ehhez keverjük a pudingos pépet. Sűrűsödésig főzzük. Várjuk, meg míg kihűl, és akkor keverjük hozzá a kihabosított margarint.
A piskótát vágjuk 3 részbe, a krémmel töltsük be, kenjük le. Kb. 3 evőkanálnyit hagyjunk belőle és rakjuk a fagyasztóba 15 percre. Ezután a szív peremeit kicsit vágjuk le, hogy ne legyen sarka, gömbölyűbb, szebb legyen a szív. Átkenjük a meghagyott krémmel.
Bevonás, díszítés: A marcipánt kinyújtjuk akkorára, hogy a tortánkat befedje. Rásimítjuk, a felesleget levágjuk. A szív egyik felére glazúrból hullámos, összevissza vonalakat húzunk, mint a képen. A gyöngyöket felrakjuk, majd a marcipán rózsákat és leveleket is.
Tárolás
Hűtőben tárolandó.
Kedvencnek jelölöm
Alkalmi szív alakú torta
Hozzávalók
Krémhez:
25 dkg Rama margarin
2 cs rumpuncs puding
5 dl tej
20 dkg porcukor
Bevonás, díszítés:
30 dkg marcipán
4 db marcipán rózsa és hozzá levelek
cukorgyöngyök
piros glazúr
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk, a cukrot és a lisztet kimérjük. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Szív alakú sütőforma kivajazása, lisztezése. Marcipán átgyúrása. Glazúr készítése.
Elkészítés
Piskóta: A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét a fele kristálycukorral, a sárgáját a maradék cukorral habosítjuk. A tojássárgája habba fakanállal keverjük a fehérje habot, majd ehhez keverjük a liszttel elkevert sütőport. A tortaformába öntjük, és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Krém: A pudingporokat egy kisebb edényben 1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet a porcukorral felfőzzük, és ehhez keverjük a pudingos pépet. Sűrűsödésig főzzük. Várjuk, meg míg kihűl, és akkor keverjük hozzá a kihabosított margarint.
A piskótát vágjuk 3 részbe, a krémmel töltsük be, kenjük le. Kb. 3 evőkanálnyit hagyjunk belőle és rakjuk a fagyasztóba 15 percre. Ezután a szív peremeit kicsit vágjuk le, hogy ne legyen sarka, gömbölyűbb, szebb legyen a szív. Átkenjük a meghagyott krémmel.
Bevonás, díszítés: A marcipánt kinyújtjuk akkorára, hogy a tortánkat befedje. Rásimítjuk, a felesleget levágjuk. A szív egyik felére glazúrból hullámos, összevissza vonalakat húzunk, mint a képen. A gyöngyöket felrakjuk, majd a marcipán rózsákat és leveleket is.
Krém: A pudingporokat egy kisebb edényben 1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet a porcukorral felfőzzük, és ehhez keverjük a pudingos pépet. Sűrűsödésig főzzük. Várjuk, meg míg kihűl, és akkor keverjük hozzá a kihabosított margarint.
A piskótát vágjuk 3 részbe, a krémmel töltsük be, kenjük le. Kb. 3 evőkanálnyit hagyjunk belőle és rakjuk a fagyasztóba 15 percre. Ezután a szív peremeit kicsit vágjuk le, hogy ne legyen sarka, gömbölyűbb, szebb legyen a szív. Átkenjük a meghagyott krémmel.
Bevonás, díszítés: A marcipánt kinyújtjuk akkorára, hogy a tortánkat befedje. Rásimítjuk, a felesleget levágjuk. A szív egyik felére glazúrból hullámos, összevissza vonalakat húzunk, mint a képen. A gyöngyöket felrakjuk, majd a marcipán rózsákat és leveleket is.
Tárolás
Hűtőben tárolandó.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?