
Almás diós csokis kuglóf


Hozzávalók
Tésztához a hozzávalók:
Díszítés:
Elkészítés
Elkészítés
2. A tojásfehérjét habbá verjük.
3. A cukrot, a vaníliás cukrot és a margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját.
4. Ha ez megvan, hozzákeverjük a sütőporos lisztet,almát,diót,csokoládét, és a legvégén a tojásfehérjét.
5. Kivajazott kuglófformába öntjük és 35-40 perc alatt készre sütjük.
6. 20-30 dkg ét vagy tejcsokoládék felolvasztunk és bevonjuk vele a kuglófot.
7. Mikor már megdermedt a csokoládé fehér csokoládéval csíkokat húzunk és cukor gyöngyökkel díszítjük.
A tetején lévő nagy hópelyhet fehér csokoládéval rajzoltam meg :)
Alternatív elkészítés
Személyes megjegyzés
Bármivel lehet díszíteni én legtöbbször olvasztott csokoládéval szoktam bevonni a kuglófot !


Almás diós csokis kuglóf
Hozzávalók
Tésztához a hozzávalók:
Díszítés:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. A tojásfehérjét habbá verjük.
3. A cukrot, a vaníliás cukrot és a margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját.
4. Ha ez megvan, hozzákeverjük a sütőporos lisztet,almát,diót,csokoládét, és a legvégén a tojásfehérjét.
5. Kivajazott kuglófformába öntjük és 35-40 perc alatt készre sütjük.
6. 20-30 dkg ét vagy tejcsokoládék felolvasztunk és bevonjuk vele a kuglófot.
7. Mikor már megdermedt a csokoládé fehér csokoládéval csíkokat húzunk és cukor gyöngyökkel díszítjük.
A tetején lévő nagy hópelyhet fehér csokoládéval rajzoltam meg :)
Alternatív elkészítés
Személyes megjegyzés
Bármivel lehet díszíteni én legtöbbször olvasztott csokoládéval szoktam bevonni a kuglófot !

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?