Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás diós csokis kuglóf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához a hozzávalók:

20 dkg margarin
25 dkg cukor
25 dkg liszt
5 db tojás
2 db alma
12 dkg dió
10 dkg étcsokoládé

Díszítés:

20-30 dkg tej-vagy ét csokoládé
10 dkg fehér csokoládé
ezüst cukorgyönygyök
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A diót ledaráljuk, az étcsokoládét összetörjük.
2. A tojásfehérjét habbá verjük.
3. A cukrot, a vaníliás cukrot és a margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját.
4. Ha ez megvan, hozzákeverjük a sütőporos lisztet,almát,diót,csokoládét, és a legvégén a tojásfehérjét.
5. Kivajazott kuglófformába öntjük és 35-40 perc alatt készre sütjük.
6. 20-30 dkg ét vagy tejcsokoládék felolvasztunk és bevonjuk vele a kuglófot.
7. Mikor már megdermedt a csokoládé fehér csokoládéval csíkokat húzunk és cukor gyöngyökkel díszítjük.

A tetején lévő nagy hópelyhet fehér csokoládéval rajzoltam meg :)

Alternatív elkészítés

sütési hőfok :60 C

Személyes megjegyzés

Isteni finom és roppant egyszerű kuglóf recept :) !
Bármivel lehet díszíteni én legtöbbször olvasztott csokoládéval szoktam bevonni a kuglófot !
Almás diós csokis kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
55 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!