Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-diós-mazsolás pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

23 dkg liszt
5 dkg méz
5 dkg cukor
2 tojássárga
1 egész tojás
15 dkg hideg vaj

Töltelékhez:

1 kg alma
3 ek citromlé
4 ek méz
fél tk fahéj
6 dkg dióbél
5 dkg mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport, mézet, cukrot, tojásokat. Ezeket összegyúrjuk, és hideg helyen pihentetjük fél órát. Utána megfelezzük, és mindkettőt a sütőtálunk méretére kinyújtjuk. Az egyiket bele is simítjuk. A töltelékhez az almát felkockázzuk, citromlevet locsolunk rá, hozzáadjuk a fahéjat, vaníliás cukrot és pudingot, majd kicsit felfőzzük. Hozzáadjuk a mazsolát és a darabolt diót is. A tésztára simítjuk a tölteléket, és befedjük a másik lappal. Tetejét megszurkáljuk és 160 fokon 40-50 percig sütjük.
Almás-diós-mazsolás pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!