Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás gofri, vagy palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás gofri, vagy palacsinta

25 dkg liszt
10 dkg porcukor
4 tojás
3,5 dl tej
15 dkg Rama
1 alma (jó nagy)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet, a porcukrot és a sütőport egy nagy tálba szitáljuk. Egy másik edényben kissé felverjük a tojássárgát a tejjel, majd a liszthez öntjük, és simára keverjük. Megolvasztjuk, a margarint nem kell felforrósítani, csak meleg legyen és a vaníliás cukorral együtt a tésztához keverjük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és a tésztához keverjük. Felverjük a tojásfehérjéket és óvatosan beledolgozzuk a tésztába. A felmelegített gofrisütőt olvasztott margarinnal vékonyan kikenjük és megsütjük a gofrikat. Fahéjas porcukorral megszórva, melegen tálaljuk.
Palacsinta sütőben is szoktam sütni,olajat ecsettel szoktam kenni a sütőbe.
Almás gofri, vagy palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!