Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás lepény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás lepény

3 db alma
40 dkg leveles tészta
1 ek. cukor
1 citrom kifacsart leve
1 ek. vaj
2 ek. barna cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Készre vágott vajas tésztát előkészítem.
6 lap van benne.

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 220 ºC-ra (gázsütőnél 7-es fokozat).
2. Vágjuk félbe az almákat, és távolítsuk el a magházukat. Öntsük a citromlevet egy nagyobb tálba, engedjük fel egy kis hideg vízzel, és áztassuk bele a fél almákat: így nem fognak megbarnulni.
3. Fektessük a tésztákat egy nagy, sütőpapírral kibélelt tepsire, és egy nagyobb szeletelőkés fokával vágjuk be 1 cm-rel befelé a tésztákat, körbe a szélén. Semmiképp se vágjuk át teljesen a tésztát. Így a tészta a sülés során felemelkedik majd, mint egy keret az almatöltelék körül.
4. Vegyük ki az almákat a citromos vízből, és töröljük le. Vágjuk a fél almákat újra félbe, a negyedeket pedig vágjuk tovább, vékony szeletekre.
5. Szórjuk meg a tésztaalapokat 1-2 evőkanál barna cukorral. A kerettől befelé, rakjuk sorokba az almaszeleteket sűrűn, egymást félig fedve. Annyi sort alakítsunk ki, amennyi befedi a margó széléig.
6. Egy kis lábosban melegítsük össze a vajat a maradék 1 evőkanál cukorral, és hagyjuk pár percig bugyogni, amíg világos karamellszínű szirupot nem kapunk. Kanalazzuk a szirupot az almára, majd tegyük a tepsit a sütőbe, a középső részébe.
7. Süssük úgy 20-25 percig, amíg a leveles tészta szépen felpuffad a töltelék körül, a gyümölcs pedig megpuhul és egy kis színt kap. Nem kell felvágni, mivel én előre akkora darabokat készítettem, amekkorára felszelték gyárilag a tésztát. Kisebb téglalapokra. Összesen 6 lapom lett.
Almás lepény Almás lepény Almás lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!