Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás lepény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás lepény

3 db alma
40 dkg leveles tészta
1 ek. cukor
1 citrom kifacsart leve
1 ek. vaj
2 ek. barna cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Készre vágott vajas tésztát előkészítem.
6 lap van benne.

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 220 ºC-ra (gázsütőnél 7-es fokozat).
2. Vágjuk félbe az almákat, és távolítsuk el a magházukat. Öntsük a citromlevet egy nagyobb tálba, engedjük fel egy kis hideg vízzel, és áztassuk bele a fél almákat: így nem fognak megbarnulni.
3. Fektessük a tésztákat egy nagy, sütőpapírral kibélelt tepsire, és egy nagyobb szeletelőkés fokával vágjuk be 1 cm-rel befelé a tésztákat, körbe a szélén. Semmiképp se vágjuk át teljesen a tésztát. Így a tészta a sülés során felemelkedik majd, mint egy keret az almatöltelék körül.
4. Vegyük ki az almákat a citromos vízből, és töröljük le. Vágjuk a fél almákat újra félbe, a negyedeket pedig vágjuk tovább, vékony szeletekre.
5. Szórjuk meg a tésztaalapokat 1-2 evőkanál barna cukorral. A kerettől befelé, rakjuk sorokba az almaszeleteket sűrűn, egymást félig fedve. Annyi sort alakítsunk ki, amennyi befedi a margó széléig.
6. Egy kis lábosban melegítsük össze a vajat a maradék 1 evőkanál cukorral, és hagyjuk pár percig bugyogni, amíg világos karamellszínű szirupot nem kapunk. Kanalazzuk a szirupot az almára, majd tegyük a tepsit a sütőbe, a középső részébe.
7. Süssük úgy 20-25 percig, amíg a leveles tészta szépen felpuffad a töltelék körül, a gyümölcs pedig megpuhul és egy kis színt kap. Nem kell felvágni, mivel én előre akkora darabokat készítettem, amekkorára felszelték gyárilag a tésztát. Kisebb téglalapokra. Összesen 6 lapom lett.
Almás lepény Almás lepény Almás lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!