Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás lepény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás lepény

60 dkg liszt
1 egész tojás
1 kocka margarin
2,5 dkg élesztő
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
csipetnyi só
cukor ízlés szerint
1 kispohár tejföl
2 kg édes alma
fahéj ízlés szerint
2- 3 evőkanál zsemlemorzsa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a hozzávalókat összegyúrom (az élesztőt felfuttatom 1 dl langyos vízben és egy csipetnyi cukrot is teszek bele) és kétfele veszem,(nem kell keleszteni a tésztát), majd tepsi nagyságúra nyújtom. Az almát lereszelem, kicsavarom a levét és fahéjjal, cukorral ízesítem, zsemlemorzsát teszek bele, hogy az alma levét felszívja. A tepsibe helyezem a tésztát, majd az alma tölteléket, majd szintén az tésztát. Kb. 30 percig sütni.
Almás lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!