Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málna-kajszi dzsem lime-mal

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

600 g málna (előkészítve mérjük le)
600 g kajszibarack (előkészítve mérjük le)
1 db kezeletlen lime
500 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A málnát szemezzük és 600 g-ot kimérünk. A kajszit megmossuk, kimagozzuk 600 g-ot kimérünk, majd kb. a felét pépesítjük, másik felét apró darabokra vágjuk. A lime-ot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, és a levét kifacsarjuk.

Elkészítés:

A gyümölcsöket, a limehéjat és a levét a dzsemfixszel és a kimért cukorral magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.

Tippek:

Az üvegbetöltés előtt kiteszünk egy tányérra 1-2 teáskanál forró masszát. Ha nem szilárdul meg, akkor még további egy percet főzzük vagy édes gyümölcsök esetén belekeverünk 1-2 teáskanál étkezési citromsavat.
Használhatunk fagyasztott málnát is. A gyümölcsöt felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki.
A Málna-kajszi dzsem lime-mal ízesített lekvárkülönlegesség, mely jól illik a reggelire, uzsonnára kínált péksüteményekhez.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!