Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás pite (tojás nélkül)

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás pite (tojás nélkül)

40 dkg liszt
20 dkg Rama
10 dkg cukor
1 doboz tejföl
1 ek. rum
1 kg alma
csipet só
fahéj (ízlés szerint)
egy kevés cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előmelegített sütőben sütöm meg!

Elkészítés

Az almát megpucolom, lereszelem, fűszerkeverékkel beszórom, megkeverem, hagyom állni, majd kifacsarom. A hozzávalókat összekeverem, lágy tészta legyen. Kettéosztom, sütőpapíros tepsibe kinyújtom, bele egy kis zsemlemorzsa, (lekvár elmaradhat) töltelék, majd a tészta másik fele. Ha van csúsztatott tepsink (teflonos), akkor az is jó! Megszurkálom, a tetejét tojással bekenem, előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 30-35 perc alatt megsütöm, amíg szép piros nem lesz a teteje. Amikor kihűlt, porcukorral megszórom.
Almás pite (tojás nélkül) Almás pite (tojás nélkül)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!