Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almáspite pohárban

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

6 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

80 g búzaliszt
20 g roppanós zabpehely
50 g lágy vaj
40 g barna cukor

Almakompóthoz:

500 g alma
2 evőkanál citromlé
2 késhegynyi őrölt fahéj

Túrókrémhez:

100 ml habtejszín
100 ml tej
4 evőkanál porcukor
250 g étkezési túró (sovány)

Szóráshoz:

őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A hozzávalókat keverőpohárba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává eldolgozzuk. A morzsát egyenletesen elosztjuk a tepsiben, majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A morzsát sütőpapíron sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Almakompót:
Az almát meghámozzuk, nyolcadoljuk, és kis darabokra vágjuk, majd a citromlével főzőedénybe tesszük, és közepes hőmérsékleten fedő alatt, alkalmanként megkeverve, puhára főzzük (almafajtától függően 5-8 perc). A kompótot vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni.

Túrókrém:
A tejszínt és a tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a zselatinfixet, és konyhai robotgéppel (habverö) jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a túrót és egynemű krémmé keverjük.

Rétegezés:
Dekorációnak kb. 6 evőkanál morzsát és 12 almadarabot félreteszünk. A morzsát, a kompótot és a túrókrémet desszertpoharakba rétegezzük. A desszertet tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
Tálalás előtt a poharas desszertet morzsával és almadarabokkal díszítjük, majd fahéjjal meghintjük.

Tippek:

Ha nagyon gyorsan kell elkészülnünk, használjunk kész almapürét.
A morzsát előre is elkészíthetjük, néhány napig jól záró dobozban tárolhatjuk.
Az Almáspite pohárban a klasszikus házisütemény pudingos pohárkrém változata jeles családi alkalmakra, vagy vendégvárónak.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-10-17
2 Kedvelés

Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!

Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!