
Almáspite pohárban



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Almakompóthoz:
Túrókrémhez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hozzávalókat keverőpohárba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává eldolgozzuk. A morzsát egyenletesen elosztjuk a tepsiben, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A morzsát sütőpapíron sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Almakompót:
Az almát meghámozzuk, nyolcadoljuk, és kis darabokra vágjuk, majd a citromlével főzőedénybe tesszük, és közepes hőmérsékleten fedő alatt, alkalmanként megkeverve, puhára főzzük (almafajtától függően 5-8 perc). A kompótot vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni.
Túrókrém:
A tejszínt és a tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a zselatinfixet, és konyhai robotgéppel (habverö) jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a túrót és egynemű krémmé keverjük.
Rétegezés:
Dekorációnak kb. 6 evőkanál morzsát és 12 almadarabot félreteszünk. A morzsát, a kompótot és a túrókrémet desszertpoharakba rétegezzük. A desszertet tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a poharas desszertet morzsával és almadarabokkal díszítjük, majd fahéjjal meghintjük.
Tippek:
A morzsát előre is elkészíthetjük, néhány napig jól záró dobozban tárolhatjuk.


Almáspite pohárban
Hozzávalók
6 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Almakompóthoz:
Túrókrémhez:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hozzávalókat keverőpohárba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává eldolgozzuk. A morzsát egyenletesen elosztjuk a tepsiben, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A morzsát sütőpapíron sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Almakompót:
Az almát meghámozzuk, nyolcadoljuk, és kis darabokra vágjuk, majd a citromlével főzőedénybe tesszük, és közepes hőmérsékleten fedő alatt, alkalmanként megkeverve, puhára főzzük (almafajtától függően 5-8 perc). A kompótot vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni.
Túrókrém:
A tejszínt és a tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a zselatinfixet, és konyhai robotgéppel (habverö) jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a túrót és egynemű krémmé keverjük.
Rétegezés:
Dekorációnak kb. 6 evőkanál morzsát és 12 almadarabot félreteszünk. A morzsát, a kompótot és a túrókrémet desszertpoharakba rétegezzük. A desszertet tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a poharas desszertet morzsával és almadarabokkal díszítjük, majd fahéjjal meghintjük.
Tippek:
A morzsát előre is elkészíthetjük, néhány napig jól záró dobozban tárolhatjuk.

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?