
Almáspite pohárban



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Almakompóthoz:
Túrókrémhez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hozzávalókat keverőpohárba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává eldolgozzuk. A morzsát egyenletesen elosztjuk a tepsiben, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A morzsát sütőpapíron sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Almakompót:
Az almát meghámozzuk, nyolcadoljuk, és kis darabokra vágjuk, majd a citromlével főzőedénybe tesszük, és közepes hőmérsékleten fedő alatt, alkalmanként megkeverve, puhára főzzük (almafajtától függően 5-8 perc). A kompótot vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni.
Túrókrém:
A tejszínt és a tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a zselatinfixet, és konyhai robotgéppel (habverö) jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a túrót és egynemű krémmé keverjük.
Rétegezés:
Dekorációnak kb. 6 evőkanál morzsát és 12 almadarabot félreteszünk. A morzsát, a kompótot és a túrókrémet desszertpoharakba rétegezzük. A desszertet tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a poharas desszertet morzsával és almadarabokkal díszítjük, majd fahéjjal meghintjük.
Tippek:
A morzsát előre is elkészíthetjük, néhány napig jól záró dobozban tárolhatjuk.


Almáspite pohárban
Hozzávalók
6 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Almakompóthoz:
Túrókrémhez:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hozzávalókat keverőpohárba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává eldolgozzuk. A morzsát egyenletesen elosztjuk a tepsiben, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A morzsát sütőpapíron sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Almakompót:
Az almát meghámozzuk, nyolcadoljuk, és kis darabokra vágjuk, majd a citromlével főzőedénybe tesszük, és közepes hőmérsékleten fedő alatt, alkalmanként megkeverve, puhára főzzük (almafajtától függően 5-8 perc). A kompótot vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni.
Túrókrém:
A tejszínt és a tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a zselatinfixet, és konyhai robotgéppel (habverö) jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a túrót és egynemű krémmé keverjük.
Rétegezés:
Dekorációnak kb. 6 evőkanál morzsát és 12 almadarabot félreteszünk. A morzsát, a kompótot és a túrókrémet desszertpoharakba rétegezzük. A desszertet tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a poharas desszertet morzsával és almadarabokkal díszítjük, majd fahéjjal meghintjük.
Tippek:
A morzsát előre is elkészíthetjük, néhány napig jól záró dobozban tárolhatjuk.

Legújabb cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?