Almaszósz
Hozzávalók
Elkészítés
Elkészítés:
Túrós-almaszósz desszerthez:
Készítsük el a fentiek szerint az almaszósz felét, és hagyjuk kihűlni. Pirítsunk 50 g napraforgómagot egy serpenyőben zsiradék nélkül, alacsony hőfokon aranybarnára, majd hagyjuk kihűlni. Keverjünk össze 500 g túrót (20% zsír szárazanyagban) 2-3 evőkanál cukorral és 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukorral. A túró, az almaszósz és a napraforgómag felét rétegezzük egy üvegtálba, majd a tetejére tegyük a maradék túrót, almaszószt és napraforgómagot. Tegyük a hűtőbe a desszertet legalább 30 percre.
Almaszósz
Hozzávalók
4-6 adag elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Túrós-almaszósz desszerthez:
Készítsük el a fentiek szerint az almaszósz felét, és hagyjuk kihűlni. Pirítsunk 50 g napraforgómagot egy serpenyőben zsiradék nélkül, alacsony hőfokon aranybarnára, majd hagyjuk kihűlni. Keverjünk össze 500 g túrót (20% zsír szárazanyagban) 2-3 evőkanál cukorral és 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukorral. A túró, az almaszósz és a napraforgómag felét rétegezzük egy üvegtálba, majd a tetejére tegyük a maradék túrót, almaszószt és napraforgómagot. Tegyük a hűtőbe a desszertet legalább 30 percre.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?