Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almaszósz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

4-6 adag elkészítéséhez

1 kg piros alma
5 evőkanál víz
kb. 50 g cukor
3 evőkanál citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Hámozzuk meg az almát, és vágjuk apró darabokra. Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, és kaparjuk ki a pépet. Forraljuk fel az almadarabokat, a vizet, a vaníliarudat és a pépet egy lábasban, majd alacsony lángon, fedő alatt főzzük körülbelül 10 percig. Vegyük ki a vaníliarudat. Az almaszószt pürésítsük ízlés szerint, és ízesítsük cukorral és citromlével. Tálalásig hűtsük le az almaszószt.

Túrós-almaszósz desszerthez:
Készítsük el a fentiek szerint az almaszósz felét, és hagyjuk kihűlni. Pirítsunk 50 g napraforgómagot egy serpenyőben zsiradék nélkül, alacsony hőfokon aranybarnára, majd hagyjuk kihűlni. Keverjünk össze 500 g túrót (20% zsír szárazanyagban) 2-3 evőkanál cukorral és 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukorral. A túró, az almaszósz és a napraforgómag felét rétegezzük egy üvegtálba, majd a tetejére tegyük a maradék túrót, almaszószt és napraforgómagot. Tegyük a hűtőbe a desszertet legalább 30 percre.
Almaszósz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!