Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amerikai diós palacsinta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Amerikai diós palacsinta

1 bögre finom liszt
1 bögre tej
1 tk. szódabikarbóna
1 ek. olaj
1 db egész tojás
1 tk. cukor
1 csipet só
10-15 dkg durvára vágott dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy tálba beleteszem a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, cukrot. Erre ráöntöm a tejet, ráütöm a tojást. Alaposan kikeverem.
A serpenyőt előmelegítem. Amikor már forró, egy kevés olajat teszek bele, majd erre a serpenyő méretétől függően 2-3 halom palacsintát teszek. Sülés közben a még nyers oldalát megszórom a durvára vágott dióval, egy kiskanál hátuljával kicsit bele is simogatom a tésztába. Kb. 2-3 perc sütés után megfordítom, és 2-3 perc alatt készre sütöm.

Tálalás

Ízlés szerint baracklekvárral, porcukorral lehet tálalni.
Amerikai diós palacsinta Amerikai diós palacsinta Amerikai diós palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!