sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amerikai donut fánk

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

800 g liszt
1 teáskanál só
100 g cukor
3 egész tojás
300 ml meleg tej
1 citrom reszelt héja
olaj a sütéshez

Mázhoz:

300 g porcukor
3 evőkanál meleg tej
vagy
1 tasak Dr. Oetker Cukormáz (bármilyen ízesítésben)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd egy órát kelni hagyjuk, amikor megkelt másfél centiméter vastagra nyújtjuk, kör alakú formával kiszaggatjuk, majd ismét hagyjuk pihenni 20-30 percet. Közben egy fazékban olajat melegítünk. Majd aranybarnára sütjük a fánkokat.
A mázhoz a porcukrot a meleg tejjel és a vanília cukorral folyóssá keverjük, majd a fánkokra csurgatjuk.

Tálalás

30

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!