Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ananász torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta *nagy tortalap:

6 tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
1-1 kanál olaj és víz

tészta*kis tortalap:

3 tojás
3 kanál cukor
3 kanál liszt

Krém:

2 reszelt alma
1 ananász konzerv
1-1 csomag citrom és vaniliás krémpor
0,5 l tej
6 kanál porcukor

Díszítés:

2 dl tejszín
1 gránátalma magja
ananász
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítek 2 piskótát,egy 6 tojásost és egy 3 tojásost a szokásos módon. Miután kihűlt 3 lapra vágom mind a kettőt.
A reszelt almát 2 kanál cukorral puhára főzöm. Az egyik ananász konzervnek letöltöm a levét és az ananászt összeturmixolom az almával. A 2 féle krémport összekeverem 4 kanál cukorral és 0,5 l tejjel kézi robottal keményre kavarom.
A tortalapokat meglocsolom az ananász levével. Mindegyiket megkenem a gyümölcspürével majd rákenem a krémet. A kissebb tortát rárakom a nagy közepére és díszítem tejszínhabbal. Az oldalát kirakom a második konzerv ananásszal, tetejére szóróm a gránátalma magokat.
Ananász torta Ananász torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!