Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ananász torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta *nagy tortalap:

6 tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
1-1 kanál olaj és víz

tészta*kis tortalap:

3 tojás
3 kanál cukor
3 kanál liszt

Krém:

2 reszelt alma
1 ananász konzerv
1-1 csomag citrom és vaniliás krémpor
0,5 l tej
6 kanál porcukor

Díszítés:

2 dl tejszín
1 gránátalma magja
ananász
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítek 2 piskótát,egy 6 tojásost és egy 3 tojásost a szokásos módon. Miután kihűlt 3 lapra vágom mind a kettőt.
A reszelt almát 2 kanál cukorral puhára főzöm. Az egyik ananász konzervnek letöltöm a levét és az ananászt összeturmixolom az almával. A 2 féle krémport összekeverem 4 kanál cukorral és 0,5 l tejjel kézi robottal keményre kavarom.
A tortalapokat meglocsolom az ananász levével. Mindegyiket megkenem a gyümölcspürével majd rákenem a krémet. A kissebb tortát rárakom a nagy közepére és díszítem tejszínhabbal. Az oldalát kirakom a második konzerv ananásszal, tetejére szóróm a gránátalma magokat.
Ananász torta Ananász torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!