
Ananászos-marcipános bonbon



Hozzávalók
50 g kókuszreszelék
50 g kandírozott ananászszelet
2 csomag Dr. Oetker Marcipán
kb. 3 evőkanál kókuszlikőr
Díszítéshez:
2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Elkészítés
Előkészítés:
1 evőkanál kókuszreszeléket félreteszünk a díszítéshez. A maradékot bevonatos serpenyőben aranysárgára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. A kandírozott ananászt finomra aprítjuk, vagy daráljuk.
Elkészítés:
A marcipánt felkockázzuk, a pirított kókuszreszelékkel és a likőrrel összegyúrjuk. A masszát negyedeljük, és kb. 30 cm-es hengereket formázunk belőle, majd egyenként 10 egyforma méretű szeletre vágjuk. A tortabevonókat gőz felett lassú tűzön megolvasztjuk. A bonbont egyesével bevonjuk vele, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Sütőpapírra tesszük, és hűvös helyen tároljuk.
Tippek:
A bonbon kb. 2 hétig tárolható.
Tálalhatjuk bonbon papírban is.
Kandírozott ananász helyett használhatunk 50 g aszalt meggyet is.
Tálalhatjuk bonbon papírban is.
Kandírozott ananász helyett használhatunk 50 g aszalt meggyet is.

Kedvencnek jelölöm

Ananászos-marcipános bonbon
Hozzávalók
kb. 40 darab elkészítéséhez
50 g kókuszreszelék
50 g kandírozott ananászszelet
2 csomag Dr. Oetker Marcipán
kb. 3 evőkanál kókuszlikőr
Díszítéshez:
2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
1 evőkanál kókuszreszeléket félreteszünk a díszítéshez. A maradékot bevonatos serpenyőben aranysárgára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. A kandírozott ananászt finomra aprítjuk, vagy daráljuk.
Elkészítés:
A marcipánt felkockázzuk, a pirított kókuszreszelékkel és a likőrrel összegyúrjuk. A masszát negyedeljük, és kb. 30 cm-es hengereket formázunk belőle, majd egyenként 10 egyforma méretű szeletre vágjuk. A tortabevonókat gőz felett lassú tűzön megolvasztjuk. A bonbont egyesével bevonjuk vele, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Sütőpapírra tesszük, és hűvös helyen tároljuk.
Tippek:
A bonbon kb. 2 hétig tárolható.
Tálalhatjuk bonbon papírban is.
Kandírozott ananász helyett használhatunk 50 g aszalt meggyet is.
Tálalhatjuk bonbon papírban is.
Kandírozott ananász helyett használhatunk 50 g aszalt meggyet is.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?