Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ananászos-marcipános bonbon

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40 darab elkészítéséhez

50 g kókuszreszelék
50 g kandírozott ananászszelet
kb. 3 evőkanál kókuszlikőr

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

1 evőkanál kókuszreszeléket félreteszünk a díszítéshez. A maradékot bevonatos serpenyőben aranysárgára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. A kandírozott ananászt finomra aprítjuk, vagy daráljuk.

Elkészítés:

A marcipánt felkockázzuk, a pirított kókuszreszelékkel és a likőrrel összegyúrjuk. A masszát negyedeljük, és kb. 30 cm-es hengereket formázunk belőle, majd egyenként 10 egyforma méretű szeletre vágjuk. A tortabevonókat gőz felett lassú tűzön megolvasztjuk. A bonbont egyesével bevonjuk vele, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Sütőpapírra tesszük, és hűvös helyen tároljuk.

Tippek:

A bonbon kb. 2 hétig tárolható.
Tálalhatjuk bonbon papírban is.
Kandírozott ananász helyett használhatunk 50 g aszalt meggyet is.
Ananászos-marcipános bonbon

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!