
András napi krémes


Hozzávalók
Gesztenyés, alsó réteghez:
Pudingos, középső réteghez:
Felső réteghez:
Elkészítés
Elkészítés
A vajat az átszitált porcukorral habosra keverjük.
Majd a két részt alaposan összekeverjük.
Az alsó részhez a kiolvadt gesztenyemasszát áttörjük (én erre egy krumpli törőt használtam), majd a vajjal, kekszmorzsával elkezdjük összedolgozni, hozzáadjuk a rumaromát és a tejjel lazítjuk.
Egy kisméretű formát (nálam 21*21*5 cm-es jénai) kibélelünk folpackkal és belesimítjuk a gesztenyés részt.
Erre simítjuk a pudingos krémet.
A Hulalát a porcukorral keményre verjük, majd a pudingos rétegre kenjük.
(Itt én egy villával becsíkoztam.)
Kevés étcsokoládét reszelünk a tetejére.
Pár órára a hűtőbe helyezzük, de még jobb, ha egy éjszakát pihen.
Tárolás


András napi krémes
Hozzávalók
Gesztenyés, alsó réteghez:
Pudingos, középső réteghez:
Felső réteghez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A vajat az átszitált porcukorral habosra keverjük.
Majd a két részt alaposan összekeverjük.
Az alsó részhez a kiolvadt gesztenyemasszát áttörjük (én erre egy krumpli törőt használtam), majd a vajjal, kekszmorzsával elkezdjük összedolgozni, hozzáadjuk a rumaromát és a tejjel lazítjuk.
Egy kisméretű formát (nálam 21*21*5 cm-es jénai) kibélelünk folpackkal és belesimítjuk a gesztenyés részt.
Erre simítjuk a pudingos krémet.
A Hulalát a porcukorral keményre verjük, majd a pudingos rétegre kenjük.
(Itt én egy villával becsíkoztam.)
Kevés étcsokoládét reszelünk a tetejére.
Pár órára a hűtőbe helyezzük, de még jobb, ha egy éjszakát pihen.
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?