Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

András napi krémes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gesztenyés, alsó réteghez:

1 csomag gesztenyemassza (25 dkg)
12 dkg darált háztartási keksz
2,5 dkg vaj
3 ek. tej
1 tk. rumaroma

Pudingos, középső réteghez:

3 dl tej
10 dkg vaj
10 dkg porcukor

Felső réteghez:

2 dl Hulala
1 tk. porcukor
2-3 cikk étcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Először a középső réteghez a pudingport csomómentesre keverjük a tejjel, majd sűrűre főzzük. hagyjuk kihűlni.
A vajat az átszitált porcukorral habosra keverjük.
Majd a két részt alaposan összekeverjük.
Az alsó részhez a kiolvadt gesztenyemasszát áttörjük (én erre egy krumpli törőt használtam), majd a vajjal, kekszmorzsával elkezdjük összedolgozni, hozzáadjuk a rumaromát és a tejjel lazítjuk.
Egy kisméretű formát (nálam 21*21*5 cm-es jénai) kibélelünk folpackkal és belesimítjuk a gesztenyés részt.
Erre simítjuk a pudingos krémet.
A Hulalát a porcukorral keményre verjük, majd a pudingos rétegre kenjük.
(Itt én egy villával becsíkoztam.)
Kevés étcsokoládét reszelünk a tetejére.
Pár órára a hűtőbe helyezzük, de még jobb, ha egy éjszakát pihen.

Tárolás

Hűtőben ajánlott tárolni.
András napi krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!