Apró körterétesek
Hozzávalók
Rétestésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A körtéket megmossuk, félbe, majd szeletekre vágjuk. A marcipánt apróra morzsoljuk.
A réteslapokat kivesszük a csomagolásból és 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára helyezünk. A tésztáról eltávolított sütőpapírt a sütőtepsibe helyezzük.
A réteslapok közé olvasztott margarint kenünk, majd a legfelső réteslapot is megkenjük margarinnal, majd rászórjunk az aprított diót és vanillin cukrot, végül 20*10 cm-es darabokra vágjuk. A körtéket és a marcipán darabokat a kivágott téglalapokra helyezzük, a széleket behajtjuk és a hosszabb oldal mentén feltekerjük.
A feltekert réteseket megkenjük olvasztott margarinnal és rászórjuk a maradék diót, végül ráhelyezzük a sütőtepsire.
Ugyanígy a másik 3 réteslapot is megtöltjük, majd a sütőtepsit a sütő közepébe tesszük és megsütjük a réteseket.
Sütési idő: kb. 30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a kész tésztákat megszórjuk porcukorral.
Apró körterétesek
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Rétestésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A körtéket megmossuk, félbe, majd szeletekre vágjuk. A marcipánt apróra morzsoljuk.
A réteslapokat kivesszük a csomagolásból és 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára helyezünk. A tésztáról eltávolított sütőpapírt a sütőtepsibe helyezzük.
A réteslapok közé olvasztott margarint kenünk, majd a legfelső réteslapot is megkenjük margarinnal, majd rászórjunk az aprított diót és vanillin cukrot, végül 20*10 cm-es darabokra vágjuk. A körtéket és a marcipán darabokat a kivágott téglalapokra helyezzük, a széleket behajtjuk és a hosszabb oldal mentén feltekerjük.
A feltekert réteseket megkenjük olvasztott margarinnal és rászórjuk a maradék diót, végül ráhelyezzük a sütőtepsire.
Ugyanígy a másik 3 réteslapot is megtöltjük, majd a sütőtepsit a sütő közepébe tesszük és megsütjük a réteseket.
Sütési idő: kb. 30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a kész tésztákat megszórjuk porcukorral.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?