Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aranygaluska

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

1kg liszt
1 tojás
élesztő
2 evőkanál cukor
pici só
citrom
tej
olaj
dió

Sodó:

4 tojás
20 dkg kristálycukor
1-2 liter tej
1-2 evőkanál liszt

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Lisztet beleszitálom a kelesztő tálba,1egész tojást beleütök, pici só,1evőkanál cukor, citrom héja és egy kicsi leve, 2dl tejben 1evőkanál cukorral, mikróban langyosra melegítem, beleteszem az egész élesztőt és felfuttatom. Mikor felfut, beleöntöm a tálba, és jól összedolgozom, ha kell még tejet adok hozzá, ha kész rá öntök egy kicsi olajat, majd félre teszem kelni kb.40 percre. Közben elkészítem a sodót.1-2liter tejet felteszek forrni,4 tojást, a 20 dkg kristálycukorral kikeverem, egy kis citrom levét és 1csomag vaníliás cukrot teszek bele, majd 2 evőkanál lisztet. Mikor a tej forrni kezd, beleöntöm, összeforralom, és kész is.
Kinyújtom a megkelt tésztát, és szaggatom /pogácsa szaggatóval, fél holdakat/ Olajozott tepsibe rakom, úgy, hogy amit beleteszek, megkenem olajjal az oldalát, mikor megtelt a tepsi,a tetejét is lekenem olajjal majd cukrozott dióval megszórom. Légkeveréses sütőben 160fokon 35-40percig sütöm.
Aranygaluska Aranygaluska Aranygaluska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!