Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aszalt gyümölcsös ropogós mártogatós

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Mogyoró-ropogóshoz:

50 g mogyoró
40 g sózott földimogyoró
½ teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál juharszirup vagy méz
2 késhegynyi tengeri só

Mártogatóshoz:

100 g aszalt gyümölcs
200 ml víz
1 gerezd fokhagyma
½ teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál mandulakrém
1 evőkanál narancs- vagy citromlé
kurkuma
1 evőkanál fehér ecet
1 pohár tejföl 20 %-os (150 g)
frissen őrölt bors
őrölt római kömény
curry
chilipehely
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mártogatóshoz az aszalt gyümölcsöt főzőedényben vízzel felforraljuk, és kb. 20 percig fedő nélkül lassú tűzön főzzük, közben időnként megkeverjük. A ropogóshoz a tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Ropogós:
A mogyorót és a földimogyorót durvára aprítjuk, tálba öntjük, majd összekeverjük a fahéjjal, a juharsziruppal és a sóval. Elosztjuk a tepsiben, és a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A mogyorós keveréket a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Mártogatós:
A fokhagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. Az aszalt gyümölcsöt keverőpohárba tesszük. Hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát, a mandulakrémet, a narancs- vagy citromlevet, a kurkumát, az ecetet és a tejfölt, majd botmixerrel finomra pürésítjük. Sóval, borssal, köménnyel, curryvel és chilipehellyel ízesítjük. A mártogatóst egy kicsit állni hagyjuk, és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt a ropogóssal megszórjuk vagy mellé tálaljuk.

Tippek:

Kombináljuk a mártogatóst bacon-ös kenyérpálcikával vagy egyszerűen nachos-szal.
A mogyoró-ropogóst szórhatjuk salátára is.
Az Aszalt gyümölcsös ropogós mártogatós péksütmeények, húsételek, zöldségropogósok mellé is kínálható.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!