
Aszalt gyümölcsös ropogós mártogatós



Hozzávalók
Tepsihez:
Mogyoró-ropogóshoz:
Mártogatóshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A mogyorót és a földimogyorót durvára aprítjuk, tálba öntjük, majd összekeverjük a fahéjjal, a juharsziruppal és a sóval. Elosztjuk a tepsiben, és a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mogyorós keveréket a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Mártogatós:
A fokhagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. Az aszalt gyümölcsöt keverőpohárba tesszük. Hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát, a mandulakrémet, a narancs- vagy citromlevet, a kurkumát, az ecetet és a tejfölt, majd botmixerrel finomra pürésítjük. Sóval, borssal, köménnyel, curryvel és chilipehellyel ízesítjük. A mártogatóst egy kicsit állni hagyjuk, és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt a ropogóssal megszórjuk vagy mellé tálaljuk.
Tippek:
A mogyoró-ropogóst szórhatjuk salátára is.


Aszalt gyümölcsös ropogós mártogatós
Hozzávalók
kb. 12 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Mogyoró-ropogóshoz:
Mártogatóshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A mogyorót és a földimogyorót durvára aprítjuk, tálba öntjük, majd összekeverjük a fahéjjal, a juharsziruppal és a sóval. Elosztjuk a tepsiben, és a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mogyorós keveréket a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Mártogatós:
A fokhagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. Az aszalt gyümölcsöt keverőpohárba tesszük. Hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát, a mandulakrémet, a narancs- vagy citromlevet, a kurkumát, az ecetet és a tejfölt, majd botmixerrel finomra pürésítjük. Sóval, borssal, köménnyel, curryvel és chilipehellyel ízesítjük. A mártogatóst egy kicsit állni hagyjuk, és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt a ropogóssal megszórjuk vagy mellé tálaljuk.
Tippek:
A mogyoró-ropogóst szórhatjuk salátára is.

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?