
Aszalt gyümölcsös ropogós mártogatós



Hozzávalók
Tepsihez:
Mogyoró-ropogóshoz:
Mártogatóshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A mogyorót és a földimogyorót durvára aprítjuk, tálba öntjük, majd összekeverjük a fahéjjal, a juharsziruppal és a sóval. Elosztjuk a tepsiben, és a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mogyorós keveréket a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Mártogatós:
A fokhagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. Az aszalt gyümölcsöt keverőpohárba tesszük. Hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát, a mandulakrémet, a narancs- vagy citromlevet, a kurkumát, az ecetet és a tejfölt, majd botmixerrel finomra pürésítjük. Sóval, borssal, köménnyel, curryvel és chilipehellyel ízesítjük. A mártogatóst egy kicsit állni hagyjuk, és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt a ropogóssal megszórjuk vagy mellé tálaljuk.
Tippek:
A mogyoró-ropogóst szórhatjuk salátára is.


Aszalt gyümölcsös ropogós mártogatós
Hozzávalók
kb. 12 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Mogyoró-ropogóshoz:
Mártogatóshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A mogyorót és a földimogyorót durvára aprítjuk, tálba öntjük, majd összekeverjük a fahéjjal, a juharsziruppal és a sóval. Elosztjuk a tepsiben, és a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mogyorós keveréket a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Mártogatós:
A fokhagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. Az aszalt gyümölcsöt keverőpohárba tesszük. Hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát, a mandulakrémet, a narancs- vagy citromlevet, a kurkumát, az ecetet és a tejfölt, majd botmixerrel finomra pürésítjük. Sóval, borssal, köménnyel, curryvel és chilipehellyel ízesítjük. A mártogatóst egy kicsit állni hagyjuk, és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt a ropogóssal megszórjuk vagy mellé tálaljuk.
Tippek:
A mogyoró-ropogóst szórhatjuk salátára is.

Legújabb cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?