Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aszalt gyümölcsös ropogós mártogatós

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Mogyoró-ropogóshoz:

50 g mogyoró
40 g sózott földimogyoró
½ teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál juharszirup vagy méz
2 késhegynyi tengeri só

Mártogatóshoz:

100 g aszalt gyümölcs
200 ml víz
1 gerezd fokhagyma
½ teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál mandulakrém
1 evőkanál narancs- vagy citromlé
kurkuma
1 evőkanál fehér ecet
1 pohár tejföl 20 %-os (150 g)
frissen őrölt bors
őrölt római kömény
curry
chilipehely
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mártogatóshoz az aszalt gyümölcsöt főzőedényben vízzel felforraljuk, és kb. 20 percig fedő nélkül lassú tűzön főzzük, közben időnként megkeverjük. A ropogóshoz a tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Ropogós:
A mogyorót és a földimogyorót durvára aprítjuk, tálba öntjük, majd összekeverjük a fahéjjal, a juharsziruppal és a sóval. Elosztjuk a tepsiben, és a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A mogyorós keveréket a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Mártogatós:
A fokhagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. Az aszalt gyümölcsöt keverőpohárba tesszük. Hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát, a mandulakrémet, a narancs- vagy citromlevet, a kurkumát, az ecetet és a tejfölt, majd botmixerrel finomra pürésítjük. Sóval, borssal, köménnyel, curryvel és chilipehellyel ízesítjük. A mártogatóst egy kicsit állni hagyjuk, és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt a ropogóssal megszórjuk vagy mellé tálaljuk.

Tippek:

Kombináljuk a mártogatóst bacon-ös kenyérpálcikával vagy egyszerűen nachos-szal.
A mogyoró-ropogóst szórhatjuk salátára is.
Az Aszalt gyümölcsös ropogós mártogatós péksütmeények, húsételek, zöldségropogósok mellé is kínálható.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-09-28
0 Kedvelés

A süti, ha vega – október 1-je a vegetáriánusok világnapja

Amíg november 1-jén a vegánok, addig október első napján a vegetáriánusok ünnepelnek. A jeles alkalom tehát adott, mi pedig arra is adunk ötleteket, hogy mi kerüljön a sütis tálra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-09-27
0 Kedvelés

Kalandok karamellel – sütéstől a díszítésig

A karamell(a) időtlen finomság, a klasszikus és a legtrendibb desszertekben is megállja a helyét. Nézzük, hogyan használhatod süteményekhez, desszertekhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-31
0 Kedvelés

Kezdődik a suli! Uzsonnaötletek ételérzékeny gyerekeknek

Sokszor fejtörést okoz a szülőknek, hogy mit csomagoljanak tízóraira és uzsonnára az ételérzékenységgel, táplálék-intoleranciával élő gyerekeknek. Ebben segítünk!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!