Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aszalt szilvás csokitorta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Aszalt szilvás csokitorta

250 g puha aszalt szilva
4 ek. brandy vagy rum
100 g étcsokoládé (70% kakaótartalommal)
50 g vaj
175 g kristálycukor
4 db tojásfehérje
85 g liszt
1 tk. őrölt fahéj
tejszínhab vagy fagylalt a tálaláshoz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A szilvákat vágjuk félbe és tegyük egy tálba. Locsoljuk meg a Brandy-vel és tegyük félre 30 percre.
Vajazzunk ki egy 23 cm-es kapcsos tortaformát, és melegítsük elő a sütőt 190°C-ra, hőlégkeverésesnél 170°C-ra.

Elkészítés

Tegyük a kakaóport, az apróra vágott csokit, a vajat, 140 g cukrot, és 100 ml forró vizet egy edénybe, és lassú tűzön melegítsük, amíg sima nem lesz. Hagyjuk kicsit kihűlni.
A tojásfehérjéket verjük keményre a maradék cukorral, majd hozzászitáljuk a lisztet és a fahéjat. Óvatosan beleforgatjuk és hozzákeverjük a csokis keveréket is. Az egészet az előkészített formába simítjuk, és kirakjuk a beáztatott szilvákkal, a maradék alkoholt is a tetejére locsoljuk. A sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Alternatív elkészítés

Ne tévesszen meg senkit a süti egyszerű kinézete. A csoki és az aszal szilva egészen ízletes együtt. Tejszínhabbal, vagy fagyival pedig még különlegesebbé tehetjük.
Aszalt szilvás csokitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!