
Aszalt szilvás csokitorta


Hozzávalók
Aszalt szilvás csokitorta
Elkészítés
Előkészítés
Vajazzunk ki egy 23 cm-es kapcsos tortaformát, és melegítsük elő a sütőt 190°C-ra, hőlégkeverésesnél 170°C-ra.
Elkészítés
A tojásfehérjéket verjük keményre a maradék cukorral, majd hozzászitáljuk a lisztet és a fahéjat. Óvatosan beleforgatjuk és hozzákeverjük a csokis keveréket is. Az egészet az előkészített formába simítjuk, és kirakjuk a beáztatott szilvákkal, a maradék alkoholt is a tetejére locsoljuk. A sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Alternatív elkészítés


Aszalt szilvás csokitorta
Hozzávalók
Aszalt szilvás csokitorta
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Vajazzunk ki egy 23 cm-es kapcsos tortaformát, és melegítsük elő a sütőt 190°C-ra, hőlégkeverésesnél 170°C-ra.
Elkészítés
A tojásfehérjéket verjük keményre a maradék cukorral, majd hozzászitáljuk a lisztet és a fahéjat. Óvatosan beleforgatjuk és hozzákeverjük a csokis keveréket is. Az egészet az előkészített formába simítjuk, és kirakjuk a beáztatott szilvákkal, a maradék alkoholt is a tetejére locsoljuk. A sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?