Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ázsiai rizspuding

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Ázsiai rizspuding

22 dkg jázmin rizs
2,5 dl víz
2,5 dl kókusztej
5 dl rizstej
1 dl növényi tejszín
8-10 dkg nádcukor
1 vaníliarúd
1 csipet só
4 ek. kókuszreszelék
2 dkg kókuszzsír
1 közepes mangó
1 citrom vagy lime reszelt héja

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A kókuszreszeléket zsiradék nélkül megpirítjuk egy palacsintasütőben. (2-3 perc) A mangót felszeleteljük és meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk.

Elkészítés

A rizst vízzel és egy csipet sóval feltesszük a tűzre, kevergetjük és mikor elfőtt a víz felöntjük a kókusztejjel. (kókusztejet porból is készíthetünk, 2,5 dl vízben keverjünk el 2 ek. kókusztejport) Hozzáadunk egy Kb. 3 cm vaníliarúd darabot, amit előtte felhasítunk, kevergetjük a rizst és mikor a kókusztejet is magába szívta hozzáadjuk a rizstejet, a kókuszzsírt, majd ha felforrt a cukrot is. Folytonos kevergetéssel addig főzzük lassú lángon, míg a rizs megpuhul és sűrű pudingos állagú lesz. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt ,átkeverjük , fedővel letakarva félretesszük kicsit hűlni.
Ha langyos hozzákeverhetjük a mangókockákat és a reszelt citromhéjat, tálaláskor a kókuszreszelékkel megszórjuk.

Tálalás

6 adag

Alternatív elkészítés

A mangó mellé kockázhatunk ananászt vagy narancsot is. A jázmin rizs lecserélhető sima (kerek szemű) rizsre, bár az íze és illata sokkal finomabb :)
Ázsiai rizspuding Ázsiai rizspuding

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!