Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Babapiskótás mézes krémes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A mézes laphoz:

1 tojás
5 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál méz
5 evőkanál fahéj
40 dkg liszt

A töltelékhez:

6 dl tej
2 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű vagy csokoládés
20 dkg vaj
20 dkg porcukor

A mártogatáshoz:

1 üvegcse meggyaroma (ízlés szerint, akár el is hagyható)
kb. 2 dl tej
5 cl rum
20 dkg babapiskóta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojást, a kristálycukrot, a mézet és a tejet 2 percig főzzük, majd a tűzről levéve ráöntjük a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztre. Tésztává dolgozzuk és 2 lapot formálunk belőle és sütőpapíros tepsin világosra sütjük.
A tejet és pudingport a szokásos módon összefőzzük, a vajat és porcukrot jól kikeverjük és a teljesen kihűlt pudinggal összevegyítjük.
Egy tálban összekeverjük a tejet egy kis rummal és a meggyaromával, amibe majd belemártogatjuk a babapiskótákat.
Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát belemártjuk egyenként a rumos-meggyes aromás tejbe és kirakjuk vele a krémmel megkent lapot. Majd újra a krém következik, és erre a másik mézes lap.
A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval, és hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük.
Babapiskótás mézes krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!