
Babapiskótás mézes krémes


Hozzávalók
A mézes laphoz:
A töltelékhez:
A mártogatáshoz:
A tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A tejet és pudingport a szokásos módon összefőzzük, a vajat és porcukrot jól kikeverjük és a teljesen kihűlt pudinggal összevegyítjük.
Egy tálban összekeverjük a tejet egy kis rummal és a meggyaromával, amibe majd belemártogatjuk a babapiskótákat.
Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát belemártjuk egyenként a rumos-meggyes aromás tejbe és kirakjuk vele a krémmel megkent lapot. Majd újra a krém következik, és erre a másik mézes lap.
A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval, és hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük.


Babapiskótás mézes krémes
Hozzávalók
A mézes laphoz:
A töltelékhez:
A mártogatáshoz:
A tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tejet és pudingport a szokásos módon összefőzzük, a vajat és porcukrot jól kikeverjük és a teljesen kihűlt pudinggal összevegyítjük.
Egy tálban összekeverjük a tejet egy kis rummal és a meggyaromával, amibe majd belemártogatjuk a babapiskótákat.
Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát belemártjuk egyenként a rumos-meggyes aromás tejbe és kirakjuk vele a krémmel megkent lapot. Majd újra a krém következik, és erre a másik mézes lap.
A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval, és hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?