Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bacon-nel és chilivel töltött sörkifli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hozzávalók

Bacon-nel és chilivel töltött sörkifli

50 dkg liszt
3 dl tej
5 dkg élesztő
1 tojás + 1 a kenéshez
2-3 evőkanál tejföl
1 csapott evőkanál só
1 evőkanál cukor
1,5 dl olaj (napraforgó vagy olíva olaj)
olvasztott vaj

Tölteléknek:

Apró darabkákra vágott baconszalonna
Apróra vágott chili vagy zöld, hegyes erős paprika
Sajt (tömlős sajt, vagy reszelt parmezán)

Díszítésre ajánlott:

szezámmag
köménymag
sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk. A tejet és a tejfölt elkeverjük, együtt meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, és az egészet felfuttatjuk. - ez az alapja a tejfölös kelt tésztáknak.
A liszthez hozzáadjuk a tejes keveréket, a tojást, a sót és az olajat, jól bedagasztjuk. Rugalmas, könnyű tésztát kapunk. Ha ragad, akkor még egy kis lisztet adunk hozzá. Kb. 1 órán át kelesztjük. - látni fogjuk, mikor éri el a megfelelő méretet.
Átgyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk, ezeket kb. 0,5 cm vastag kerek lappá nyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk (lehet többre is, ha kisebb kifliket szeretnénk). Megkenjük olvasztott vajjal, majd a szélesebb vége felől feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 10-15 percet kelesztjük még. Megkenjük a felvert tojással, és ízlés szerint megszórjuk szezámmal, sajttal, stb. 200 fokon aranybarnára sütjük.
Bacon-nel és chilivel töltött sörkifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!