![Leveles tészta eperrel és túróval](https://sutnijo.hu/storage/recipes/77/58-77.jpg)
Leveles tészta eperrel és túróval
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Morzsa tésztához:
Töltelék:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tészta hosszabbik oldalán függőlegesen 5 részre vágjuk, a rövidebb oldalát pedig vízszintesen 3 részre vágjuk. Mindegyik lapot éles késsel átlósan kettévágjuk, az így kapott 30 háromszög alakú tésztát az előkészített tepsire helyezzük, majd megkenjük tejjel.
Morzsa tészta:
Helyezzük a lisztet egy keverőtálba adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat, majd konyhai robotgéppel(habverő) tetszőleges méretű morzsává dolgozzuk. A tésztamorzsát egyenletesen elosztjuk a tésztaháromszögeken, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A háromszögeket a sütőpapírral egy tortarácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
Mossuk-, tisztítsuk meg és szeleteljük fel az epret. A tejszínt a habfixálóval a vaníliás cukorral és a cukorral kemény habbá verjük. Az expressz desszertöntetet keverjük ki a kimért tejjel, majd adjuk hozzá az áttört túrót. A túrós masszához egy kézi habverővel forgassuk hozzá a felvert tejszínhabot, majd a krémet tegyük egy fagyasztózacskóba. Egy kis sarkot levágunk, és az alsó háromszögekre halmozzuk. A krémre helyezzük az eperszeleteket, és ráteszünk egy másik tésztát és óvatosan rányomjuk.
Díszítés:
Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg a háromszögeket.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Leveles tészta eperrel és túróval
Hozzávalók
kb. 15 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Töltelék:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tészta hosszabbik oldalán függőlegesen 5 részre vágjuk, a rövidebb oldalát pedig vízszintesen 3 részre vágjuk. Mindegyik lapot éles késsel átlósan kettévágjuk, az így kapott 30 háromszög alakú tésztát az előkészített tepsire helyezzük, majd megkenjük tejjel.
Morzsa tészta:
Helyezzük a lisztet egy keverőtálba adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat, majd konyhai robotgéppel(habverő) tetszőleges méretű morzsává dolgozzuk. A tésztamorzsát egyenletesen elosztjuk a tésztaháromszögeken, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A háromszögeket a sütőpapírral egy tortarácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
Mossuk-, tisztítsuk meg és szeleteljük fel az epret. A tejszínt a habfixálóval a vaníliás cukorral és a cukorral kemény habbá verjük. Az expressz desszertöntetet keverjük ki a kimért tejjel, majd adjuk hozzá az áttört túrót. A túrós masszához egy kézi habverővel forgassuk hozzá a felvert tejszínhabot, majd a krémet tegyük egy fagyasztózacskóba. Egy kis sarkot levágunk, és az alsó háromszögekre halmozzuk. A krémre helyezzük az eperszeleteket, és ráteszünk egy másik tésztát és óvatosan rányomjuk.
Díszítés:
Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg a háromszögeket.
Tipp:
![Leveles tészta eperrel és túróval](https://sutnijo.hu/storage/recipes/77/58-77.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?