Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Leveles tészta eperrel és túróval

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

3 evőkanál tej

Morzsa tésztához:

125 g búzaliszt
50 g cukor
70 g margarin

Töltelék:

250 g eper
200 ml hideg habtejszín
50 g porcukor
100 ml tej
250 g zsírszegény túró

Díszítéshez:

kevés porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tészta hosszabbik oldalán függőlegesen 5 részre vágjuk, a rövidebb oldalát pedig vízszintesen 3 részre vágjuk. Mindegyik lapot éles késsel átlósan kettévágjuk, az így kapott 30 háromszög alakú tésztát az előkészített tepsire helyezzük, majd megkenjük tejjel.

Morzsa tészta:
Helyezzük a lisztet egy keverőtálba adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat, majd konyhai robotgéppel(habverő) tetszőleges méretű morzsává dolgozzuk. A tésztamorzsát egyenletesen elosztjuk a tésztaháromszögeken, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük és a tésztát megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A háromszögeket a sütőpapírral egy tortarácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
Mossuk-, tisztítsuk meg és szeleteljük fel az epret. A tejszínt a habfixálóval a vaníliás cukorral és a cukorral kemény habbá verjük. Az expressz desszertöntetet keverjük ki a kimért tejjel, majd adjuk hozzá az áttört túrót. A túrós masszához egy kézi habverővel forgassuk hozzá a felvert tejszínhabot, majd a krémet tegyük egy fagyasztózacskóba. Egy kis sarkot levágunk, és az alsó háromszögekre halmozzuk. A krémre helyezzük az eperszeleteket, és ráteszünk egy másik tésztát és óvatosan rányomjuk.

Díszítés:
Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg a háromszögeket.

Tipp:

Eper helyett bármilyen bogyós gyümölccsel elkészítve is nagyon ízletes.
Leveles tészta eperrel és túróval

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
65 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!