Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banánkrémes torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

8 db tojás
8 ek. kristálycukor
8 ek. liszt

Krém:

5 dl tej
4 ek. cukor
60 g Dr. Oetker Eredeti Puding banános
15 dkg margarin
1 db érett banán
3-4 ek. növényi tejszín (kemény habbá vert)

Bevonáshoz, díszítéshez:

0,5 l tejszín
díszítő cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskóta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát a szokásos módon,és egy 24 cm-s tortaformában kisütjük. Ha kihűlt, 3 lapra vágjuk. A krémhez a pudingot a cukorral, és a tejjel sűrűre főzzük. A hűlt pudingba beledolgozzuk a margarint, a péppé tört banánt, és a bevonásra szánt, már kemény habbá vert tejszínből beleforgatunk 3-4 evőkanálnyit.
A lapokat megtöltjük, egy kevés krémet hagyva a tetejét, az oldalát is bekenjük a tortának. Hűtőbe tesszük dermedni 1-2 órára, majd bevonjuk a tejszínnel, és ízlés szerint díszítjük.

Tálalás

12 szelet

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk, fogyasztás előtt jól hűtsük le!
Banánkrémes torta Banánkrémes torta Banánkrémes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
50 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
57 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!