Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banános-csokis fánk (tojás nélkül)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Banános-csokis fánk (tojás nélkül)

30 dkg liszt
4 dkg vaj vagy margarin
1 ek tejföl
2,5 dl tej
1 dkg friss élesztő
3 ek porcukor
1 cs. só

Töltelékhez:

1 db banán
1 ek vaj
2 ek barna cukor
fél citrom leve

Csoki bevonó:

1 dl tejszín
10 dkg étcsoki

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tejfölt és az élesztős tejet, összedolgozzuk majd az olvasztott vajat vagy margarint is hozzáöntjük (kicsit hígnak tűnhet) addig dagasztjuk, míg sima ruganyos tésztát kapunk. Kicsi liszttel megszórjuk, letakarjuk és 1 – 1,5 órán át kelesztjük.
Lisztezett gyúrólapon csak kézzel szétterítjük 2-3 cm vastagra, kiszaggatjuk kisebb pogácsaszaggatóval és konyharuhával letakarva pihentetjük 10-15 percig, majd bő közepesen forró olajban szép világosra sütjük.
A kisült fánkokat papírtörlővel fedett tányérra szedjük.
A tetejére a banánpüré: vajon a cukrot karamellizáljuk, rádobjuk a felkarikázott banánt átkeverjük, leöntjük fél citrom levével és átszedjük egy magasabb falú tányérba, villával pépé törjük, kicsit állni hagyjuk, ez kerül a fánk tetejére, erre pedig a csokiszósz.
A csokiszószhoz a tejszínt felmelegítjük (épp ne forrjon fel) levesszük a tűzről és beletördeljük az étcsokit. addig kevergetjük, amíg sűrű krémet kapunk ezzel locsoljuk meg a fánkok tetejét. Ha nagyon sűrűsödne a krém, vissza lehet kicsit melegíteni.
Banános-csokis fánk (tojás nélkül)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!