
Banános-csokis fánk (tojás nélkül)


Hozzávalók
Banános-csokis fánk (tojás nélkül)
Töltelékhez:
Csoki bevonó:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tejfölt és az élesztős tejet, összedolgozzuk majd az olvasztott vajat vagy margarint is hozzáöntjük (kicsit hígnak tűnhet) addig dagasztjuk, míg sima ruganyos tésztát kapunk. Kicsi liszttel megszórjuk, letakarjuk és 1 – 1,5 órán át kelesztjük.
Lisztezett gyúrólapon csak kézzel szétterítjük 2-3 cm vastagra, kiszaggatjuk kisebb pogácsaszaggatóval és konyharuhával letakarva pihentetjük 10-15 percig, majd bő közepesen forró olajban szép világosra sütjük.
A kisült fánkokat papírtörlővel fedett tányérra szedjük.
A tetejére a banánpüré: vajon a cukrot karamellizáljuk, rádobjuk a felkarikázott banánt átkeverjük, leöntjük fél citrom levével és átszedjük egy magasabb falú tányérba, villával pépé törjük, kicsit állni hagyjuk, ez kerül a fánk tetejére, erre pedig a csokiszósz.
A csokiszószhoz a tejszínt felmelegítjük (épp ne forrjon fel) levesszük a tűzről és beletördeljük az étcsokit. addig kevergetjük, amíg sűrű krémet kapunk ezzel locsoljuk meg a fánkok tetejét. Ha nagyon sűrűsödne a krém, vissza lehet kicsit melegíteni.


Banános-csokis fánk (tojás nélkül)
Hozzávalók
Banános-csokis fánk (tojás nélkül)
Töltelékhez:
Csoki bevonó:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tejfölt és az élesztős tejet, összedolgozzuk majd az olvasztott vajat vagy margarint is hozzáöntjük (kicsit hígnak tűnhet) addig dagasztjuk, míg sima ruganyos tésztát kapunk. Kicsi liszttel megszórjuk, letakarjuk és 1 – 1,5 órán át kelesztjük.
Lisztezett gyúrólapon csak kézzel szétterítjük 2-3 cm vastagra, kiszaggatjuk kisebb pogácsaszaggatóval és konyharuhával letakarva pihentetjük 10-15 percig, majd bő közepesen forró olajban szép világosra sütjük.
A kisült fánkokat papírtörlővel fedett tányérra szedjük.
A tetejére a banánpüré: vajon a cukrot karamellizáljuk, rádobjuk a felkarikázott banánt átkeverjük, leöntjük fél citrom levével és átszedjük egy magasabb falú tányérba, villával pépé törjük, kicsit állni hagyjuk, ez kerül a fánk tetejére, erre pedig a csokiszósz.
A csokiszószhoz a tejszínt felmelegítjük (épp ne forrjon fel) levesszük a tűzről és beletördeljük az étcsokit. addig kevergetjük, amíg sűrű krémet kapunk ezzel locsoljuk meg a fánkok tetejét. Ha nagyon sűrűsödne a krém, vissza lehet kicsit melegíteni.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?