Banános tiramisu


Hozzávalók
Banános tiramisu
Elkészítés
Elkészítés
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a mascarponét, a rumot, 100 g porcukrot és a vaníliás cukrot, habosra-levegősre keverjük. A maradék 40 g porcukrot és a kávélikőrt a kávéhoz adjuk, mélytányérba öntjük. A banánokat meghámozzuk, nem túl vékonyan felkarikázzuk.
2
Egyenként a kávéba mártunk 12 babapiskótát, és egy csinos, kb. 20x20 cm-es 7-8 cm magas, porcelán-vagy üvegtál aljára fektetjük. Megkenjük a krém felével, egyenletesen elosztva beleállítgatjuk-nyomkodjuk a banánkarikákat, majd a kávéba forgatott maradék babapiskóta és a maradék krém következik.
3
A tálat folpackkal gondosan letakarjuk, és legalább 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt vastagon megszórjuk a tetejét kakaóporral, és csak az asztalnál, 5x5 cm-es kockákra vagy tetszés szerinti alakzatokra vágva kínáljuk. Citromfűbóbitákkal díszíthetjük.
Tálalás



Banános tiramisu
Hozzávalók
Banános tiramisu
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a mascarponét, a rumot, 100 g porcukrot és a vaníliás cukrot, habosra-levegősre keverjük. A maradék 40 g porcukrot és a kávélikőrt a kávéhoz adjuk, mélytányérba öntjük. A banánokat meghámozzuk, nem túl vékonyan felkarikázzuk.
2
Egyenként a kávéba mártunk 12 babapiskótát, és egy csinos, kb. 20x20 cm-es 7-8 cm magas, porcelán-vagy üvegtál aljára fektetjük. Megkenjük a krém felével, egyenletesen elosztva beleállítgatjuk-nyomkodjuk a banánkarikákat, majd a kávéba forgatott maradék babapiskóta és a maradék krém következik.
3
A tálat folpackkal gondosan letakarjuk, és legalább 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt vastagon megszórjuk a tetejét kakaóporral, és csak az asztalnál, 5x5 cm-es kockákra vagy tetszés szerinti alakzatokra vágva kínáljuk. Citromfűbóbitákkal díszíthetjük.
Tálalás
Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?