sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banános tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Banános tiramisu

250 g sovány tehéntúró
250 g mascarpone
2 ek. rum
100+40 g porcukor
4 ek. kávélikőr
2 dl erős feketekávé
2 nagyobb, érett banán
24 babapiskóta

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a mascarponét, a rumot, 100 g porcukrot és a vaníliás cukrot, habosra-levegősre keverjük. A maradék 40 g porcukrot és a kávélikőrt a kávéhoz adjuk, mélytányérba öntjük. A banánokat meghámozzuk, nem túl vékonyan felkarikázzuk.
2
Egyenként a kávéba mártunk 12 babapiskótát, és egy csinos, kb. 20x20 cm-es 7-8 cm magas, porcelán-vagy üvegtál aljára fektetjük. Megkenjük a krém felével, egyenletesen elosztva beleállítgatjuk-nyomkodjuk a banánkarikákat, majd a kávéba forgatott maradék babapiskóta és a maradék krém következik.
3
A tálat folpackkal gondosan letakarjuk, és legalább 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt vastagon megszórjuk a tetejét kakaóporral, és csak az asztalnál, 5x5 cm-es kockákra vagy tetszés szerinti alakzatokra vágva kínáljuk. Citromfűbóbitákkal díszíthetjük.

Tálalás

4 adag

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!