Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos csokoládés-lepény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Barackos csokoládés-lepény

4 tojás
3 evőkanál liszt
2 evőkanál étkezési keményítő
4 evőkanál kristálycukor
1 citrom reszelt héja
8 db szép nagy sárgabarack
5 dkg mandulaforgács
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet, keményítőt, citromhéjat és sütőport összekeverjük, majd lazán a tojáshabba dolgozzuk egy habkártya segítségével. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és a tetejére sorban lisztbe mártott felezett barackokat rakunk magházzal lefelé. Megszórjuk mandulaforgáccsal, majd légkeveréses sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. A tepsi mérete 20x30-as. A kihűlt süteményen a barackkrátereket olvasztott csokoládéval megtöltjük. Ha már megdermed a kész sütemény, akkor négyzetekre vágjuk, úgy hogy a szeletek közepén legyen a csokoládés barack.

Alternatív elkészítés

Saját ötlet, nagyon finom volt.
Barackos csokoládés-lepény Barackos csokoládés-lepény Barackos csokoládés-lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!