Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos gyümölcstorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

4 db tojás
4 ek. liszt
4 ek. cukor

Krém:

5 dl tej
5 ek. cukor

Tetejére:

3 db őszibarack
15 db eper
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit egy edényben összekeverjük robotgéppel, majd vajjal kikenjük a gyümölcstortaformát, zsemlemorzsával meghintjük. Beleöntjük a masszát, kb. 30 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a vaníliás pudingot. A tejben elkeverjük a pudingot, felforraljuk sűrű kevergetés közben. Hozzáadjuk a végén a cukrot. Ráöntjük a kész gyümölcstorta formára, majd rászeleteljük a barackot és az epret. Végül elkészítjük a tortazselét, majd a tetejét bevonjuk vele. Ha megkötött, akkor tejszínhabbal díszíthetjük. Kevés időre hűtőbe tesszük, majd tálalhatjuk.
Barackos gyümölcstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!