Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos túrótorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Barackos túrótorta

3 tojás
3 ek cukor
3 ek liszt
csipet só
késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
1 tk olaj

Töltelékhez:

50 dkg túró
15-20 dkg cukor
kb 2-3 db barackbefőtt
1 doboz barackbefőtt leve
20 g Dr. Oetker Őrölt zselatin+a hozzávaló víz

Tetejére a gyümölcszseléhez:

maradék barackbefőtt
20 g Dr. Oetker Őrölt zselatin+ a hozzávaló víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótát a szokásos módon elkészítjük, és hagyjuk hűlni.
A túrót kikeverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a baracklevet és az apróra vágott barackot. A zselatint a zacskón leírtak alapján elkészítjük, és ha kihűlt, a túróhoz adjuk. Hagyjuk egy kicsit dermedni, de még önthető legyen. Ha a piskóta kihűlt, visszahelyezzük a tortaformába, amiben sütöttük, és a túrókrémet ráöntjük. Hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni.
Ha a túrókrémünk már kemény, akkor a barackot leturmixoljuk, és a másik csomag zselatint is elkészítjük, majd a barackhoz adjuk. Ezt a gyümölcszselét ráöntjük a túrós rétegre, és ismét hűtjük, míg teljesen megdermed.
Díszítésnek legfeljebb tejszínhabot rakjunk rá.
Barackos túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!