Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos túrótorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Barackos túrótorta

3 tojás
3 ek cukor
3 ek liszt
csipet só
késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
1 tk olaj

Töltelékhez:

50 dkg túró
15-20 dkg cukor
kb 2-3 db barackbefőtt
1 doboz barackbefőtt leve
20 g Dr. Oetker Őrölt zselatin+a hozzávaló víz

Tetejére a gyümölcszseléhez:

maradék barackbefőtt
20 g Dr. Oetker Őrölt zselatin+ a hozzávaló víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótát a szokásos módon elkészítjük, és hagyjuk hűlni.
A túrót kikeverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a baracklevet és az apróra vágott barackot. A zselatint a zacskón leírtak alapján elkészítjük, és ha kihűlt, a túróhoz adjuk. Hagyjuk egy kicsit dermedni, de még önthető legyen. Ha a piskóta kihűlt, visszahelyezzük a tortaformába, amiben sütöttük, és a túrókrémet ráöntjük. Hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni.
Ha a túrókrémünk már kemény, akkor a barackot leturmixoljuk, és a másik csomag zselatint is elkészítjük, majd a barackhoz adjuk. Ezt a gyümölcszselét ráöntjük a túrós rétegre, és ismét hűtjük, míg teljesen megdermed.
Díszítésnek legfeljebb tejszínhabot rakjunk rá.
Barackos túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!